Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudni, kik érkeznek

Nem tudni, kik érkeznek Sport

A hírek szerint jelentősen átalakul a bajnoki címvédő Sepsi–SIC kerete az ősszel kezdődő új idényre. Több kulcsjátékos is elhagyta az Európa-kupában is induló zöld-fehéreket, az új szerzeményekről egyelőre nem tudni.

A legnagyobb név a távozók listájáról az amerikai Tyaunna Marshallé, aki három és fél szezon után int búcsút Sepsiszentgyörgynek. A közönségkedvenc 2015 januárjában csatlakozott a zöld-fehér mezesekhez, és alaposan kivette a részét a Sepsi–SIC által elhódított három bajnoki címből. A három bajnoki elsőség mellett ugyanannyi kupagyőzelemmel is büszkélkedhet a női kosárlabda Nemzeti Ligában, ahol több mint 100 mérkőzésen lépett parkettre, ezeken pedig több mint 1600 pontot szórt. Az előző idényben 28 mérkőzésen 15,8 pontot és 5,6 lepattanót átlagolt 27:33 perc alatt. Ő volt csapata legeredményesebbje az Európa-kupában is, a nyolc találkozón átlag 17.8 egységet termelt, úgy, hogy átlag 35 percet töltött játékban, emellett 7,6 lepattanóval és 2,5 gólpasszal büszkélkedhet.

A 25 éves játékos Olaszországért hagyja el Romániát, a Fila San Martino di Lupari csapatához igazolt. Búcsúzásképpen érzelmes köszönetnyilvánítást tett közzé közösségi oldalán, amelyben köszönetet mondott Zoran Mikes edzőnek, illetve a sepsiszentgyörgyi szurkolóknak.

„Köszönöm az edzőmnek. Három és fél évvel ezelőtt esélyt adott nekem, akkor, amikor kerestem az utamat. Minden okkal történik, és hálás vagyok, amiért a Sepsihez kerültem 2015 januárjában. Zoran Mikes évről évre azt látta bennem, amit én magam sem, megbízott bennem, és azon dolgozott, hogy jobb játékossá váljak” – üzente edzőjének Marshall, aki a szurkolótábort sem felejtette el megemlíteni. „Az utóbbi három és fél év egy valóra vált álom volt számomra. Soha nem felejtem el azt az energiát és szeretetet, amit tőletek kaptam. Zöld-fehérben játszani hatalmas megtiszteltetés volt számomra, és a tőlem telhető legtöbbet igyekeztem nyújtani minden egyes alkalommal, amikor pályára léptem, és remélem, ezt sosem felejtitek el. Ne felejtsetek el, mert én sem foglak, Szentgyörgyre mindig az otthonomként gondolok, köszönök mindent!”

Marshallon kívül távozik Ancuţa Stoenescu és Kilin Tünde is, mindketten Târgovişten folytatják pályafutásukat. Előbbi 2016-ban csatlakozott a Sepsi–SIC-hez, utóbbi négy szezont töltött zöld-fehérben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük