Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem ment a játék

Bár a végjátékban közel állt hozzá, mégsem tudott meglepetést okozni Sepsiszentgyörgy bajnokcsapata, a Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 3., szerdai játéknapján, 54-52-es vereséget szenvedett a szlovák Pieštanské Cajky otthonában. A zöld-fehérek szombaton 18 órától a Nemzeti Liga 5. fordulójában Gyulafehérváron lépnek parkettre.

A győzelmi kényszerben levő Sepsi-SIC hullámzó játékkal rukkolt elő a pöstyéni kiszálláson, a szlovákok Angelika Slamova vezényletével többször is megoldhatatlan feladat elé állították a sepsiszentgyörgyiek védelmét. Az első negyedben felváltva hulltak a kosarak, és 15–14-nél úgy tűnt, ebből még bármi lehet. A második negyed elején megléptek a hazaiak, de a SIC sem hagyta magát lerázni, a sok pontatlanság dacára 27-23-nál fordultak a felek.

Szünet után is nehezen találta az utat a gyűrűbe a sepsiszentgyörgyi együttes, de szlovák ellenlábasa sem jeleskedett a palánk alatti játékban, a zárószakasz 41-33-ról indult. A gzenge idegzetűeknek nem ajánlott véghajrában a nagyot küzdő SIC 35 másodperccel a vége előtt egy pontra dolgozta le hátrányát (53–52), ám egy megengedhetetlen hiba miatt nem volt képes behúzni a meccset. Kosárlabda női Európa-kupa, 3. forduló: Pieštanské Cajky–Sepsi-SIC 54–52 (15–14, 12–9, 14–10, 13–19).

A hazai együttestől a 17 pontot szóró Angelika Slamova, míg a Sepsi-SIC-től a dupla-dupla teljesítményt nyújtó (11 pont és 12 lepattanó) Marshall volt a legeredményesebb játékos. Sepsi-SIC: Fontaine 9, Dzankic 11/3, Kress 5, Marshall 11/3, Gödri-Părău 9 (cserék: Huțanu 2, Stoenescu, Neagu, Kovács, Wallace 3/3, Hamilton-Carter 2, Kilin). Edző: Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC következő Európa-kupabeli mérkőzését november 1-én vívja, a lengyel Energa Torun ellen a Sepsi Arénában. Győzelem esetén még reménykedhetünk a továbbjutásban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük