Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem hagyja magát a KSE

Nem hagyja magát a KSE Sport

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

Mindkét kosaras tapasztalatára szüksége lesz az alapos keretmódosításon átesett KSE-nek, tudniillik több alapjátékos távozott a csapatból, ki tanulmányai miatt, ki pedig azért, mert abbahagyta a hivatásos spor­tot. A saját nevelésű kék-fehér keret átlagéletkora a 20 évet sem éri el, a legrutinosabbnak a két 20 év feletti játékos, Debreczi Iringó és Kászoni Boglárka mondható, akik korábban a Sepsi–SIC-nél is megfordultak. Voloncs Orsolya, Bölöni Noémi és Holinka Hanna 19 esztendősek, Csurulya Helga az U18-as válogatott oszlopos tagja, míg Czimbalmos Tímea és Istók Anita mindössze 17 évesek. A keret kiegészült az utánpótláscsapat három reménységével, a 2003-ban született Lénárt Andreával, Sós Johannával és Ardelean Rebekával.
Az előző idényben a másodosztályos Nagyváradi MSK-t erősítő Kayla Mobley 2013-ban végzett a Clayton College & State Egyetemen, ahol legutolsó idényében 33 mérkőzésen 11.1 pontot és 7.5 lepattanót átlagolt. A 2014–2015-ös szezonban Nagy-Britanniában játszott, de megfordult Lettországban és Marokkóban is, illetve a tengerentúli nyári pontvadászatokban is kipróbálta magát. A 28 éves, 1,83 m magas beállós a román I. ligában is kitűnt, ő volt a pontvadászat záró tornájának legeredményesebbje, a május 25–27. között Târgo­viştén lebonyolított turné mindhárom meccsén dupla-dupla teljesítményt ért el, összesen 64 pontot és 60 lepattanót jegyezve. Kayla Mobley épp legutóbbi csapata ellen mutatkozik be a KSE színeiben, ugyanis a Román-kupa első körében, szeptember 26-án és 29-én a két együttes egymás ellen csatázik oda-vissza alapon. A pontvadászat első körében szünnapos lesz a KSE, a kék-fehérek számára október 13-án kezdődik a bajnokság, amikor is a Konstancai Phoenix-et látják vendégül.
Elena Ramona Dănălache a Jászvásári Poli és a Brassói Olimpia színeiben tette le névjegyét a Nemzeti Ligában, a moldvaiaknál a 2016–2017-es idényben 25:16 percet játszott meccsenként, átlagban 4.3 pontot és 1.4 lepattanót szerezve. Brassót tavaly nyártól idén februárig erősítette, ez alatt öt bajnokin 1.4 pontot átlagolt. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások