Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem borították a papírformát

Nem borították a papírformát Sport

Nem tudta borítani a papírformát Kolozsváron a Sepsi OSK, amely hétfőn este az éllovas CFR-rel szemben maradt alul 2-0 arányban az élvonalbeli bajnokság 19. fordulójában. A piros-fehérek nem játszottak alárendelt szerepet, mindazonáltal folytatódik negatív sorozatuk, 13. vereségüket szenvedték el a pontvadászatban, ami viszont ennél is súlyosabb: az utóbbi hét mérkőzésükön mindössze egy találatot szereztek. Ezzel szemben a fellegváriak számára ez volt a 13. meccsük kapott gól nélkül.

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt, a játék töredezett volt, és inkább a mezőnyben folyt. Kevés helyzet alakult ki, azok is inkább az OSK játékosai jóvoltából, a 19. percben Herea gurította vissza a labdát Fülöp elé, aki jó helyzetben lőtt mellé, majd pár perc múlva ugyancsak Herea beadásából fejelhetett kapura, eredménytelenül. A házigazdák első veszélyes próbálkozásukat a 36. percben gólra is váltották, Deac lövése Dimáról pattant Djokovic elé, aki újrázott, Niczuly ugyan kiütötte a labdát, de a jól érkező Omrani lecsapott rá, és rárúgta a rövid sarokra. Ami ezután történt, nagy port kavart, ugyanis a kézdivásárhelyi hálóőr megfogta a játékszert, de a partjelző szerint csak azután miután az áthaladt a gólvonalon, így érvényesítették a találatot. Az esetnél igencsak jól jött volna a videobíró, mert a tévétársaságok felvételeiből sem derült ki egyértelműen a találat érvényessége.

Szünet után a csereként beállt Mureșan szerzett egy minden kétségen felül álló gólt is, míg a szentgyörgyiek gyengén muzsikáltak, így a CFR nyert 2-0-ra, és már öt pont az előnye a második FCSB-vel szemben.

A nemrég kinevezett Eugen Neagoe vezetőedző első vereségét szenvedte el az OSK kispadján, mérkőzés utáni nyilatkozatában kifejtette mennyire igazságtalannak tartja, hogy a nagynevű csapatok kedvezőbb bíráskodásban részesülnek.

– Véleményem szerint nem játszottunk rosszul, és megnehezítettük a CFR dolgát, sajnos hiányzott az inspiráció és a precizitás a befejezéseknél. Az a bizonyos gól előtt még helyzetük sem volt, telt az idő, a játékvezető pedig alig várta, hogy középkezdést fújhasson. Nem szeretek a bíráskodással foglalkozni, de ami most történt, az szégyenteljes, onnan, ahol állt, a játékvezető nem láthatta, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon vagy sem, mégis egyből megadta. A következő, a Dinamo elleni hétfői meccsen nem az ellenféltől, hanem a játékvezetéstől tartok, mindenki a play-offban akarja látni a fővárosiakat, meglátják, ott is lesznek. Ha nem tudnak gólt lőni ellenünk, majd hátulról megtámogatják őket – fogalmazott Neagoe, aki megígérte, februárban teljesen másképp fog mutatni a pályán a csapata.

Labdarúgó 1. liga, 19. forduló, Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion: Kolozsvári CFR–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–0 (1–0), gólszerzők: Omrani (36.), Mureșan (77.).

Játékvezetők: Andrei Chivulete (Bukarest), Valentin Avram (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest).

Kolozsvár: Arlauskis – Manea, Boli, Vinicius, Camora – Hoban (Mureșan 71.), Culio, Deac, Djokovic, Păun (Mailat 66.) – Omrani (Urko Vera 80.). Edző: Dan Petrescu. Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Dima, Dumbravă – Petrovic (Hadnagy 80.), Fülöp, Petre (Huiban 84.), Herea, Astafei (Thiaw 65.) – Nikolic. Edző: Eugen Neagoe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük