Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem a győzelem a cél

Nem a győzelem a cél Sport

Hétvégén, szombaton és vasárnap a szórványban, Bethlenszentmiklóson és Magyarpéterfalván jártak a zabolai és székelytamásfalvi focisták, és Zsidvén játszottak az immár 6. alkalommal megszervezett Mikes-kupán.

 

A Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány által szervezett kupára hét csapat (Zabola, Székelytamásfalva, Bethlenszentmiklós, Magyarpéterfalva, Küköllővár, Alsórákos, Magyarlapád) nevezett be. Sportcsarnok hiányában Zsidve községközpontban játszották le a tornát, amelyen a bajnok immár 3. alkalommal Alsórákos csapata lett, megelőzve Bethlenszentmiklóst és Küküllővárt. A fair play-díjat Magyarpéterfalva kapta.

Kérdésünkre a zabolai Mátyás Szabolcs a szervezők nevében elmondta, a két orbaiszéki csapatot nem viselte meg, amiért nem nyerték meg a tornát, ugyanis ez a mérkőzés elsősorban az összetartozásról, a magyarság erősítéséről szól, hiszen mást jelent a szórványban magyarnak lenni, mint Székelyföldön. Ezen értékek megőrzéséért kezdeményezte pár éve Roy Chowdhury Gergely ezt a kupakiírást, ami minden évben kétszer zajlik, egyszer a szórványban, egyszer pedig Zabolán. Zabolára ősszel jönnek a vendégek futballozni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük