Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem a diszkriminációra!

Nem a diszkriminációra! Sport

A Sepsi OSK labdarúgóklub határozottan elítéli a gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat a stadionokban – fogalmazta meg a klub vezetősége közleményében, miközben a csapat a hétfőn 17 órakor kezdődő Jászvásár elleni brassói meccsre készül.

Az I. liga 20. fordulójának hétfő esti zárómeccsén diszkriminatív magatartásról tettek tanúbizonyságot a Dinamo drukkerei, akik „Kifelé a magyarokkal az országból!” vagy „Hazátlanok” rigmusok skandálása mellett többek között „Halál a magyarokra” feliratú molinót is kifeszítettek, mindezek ellenséges, a magyar nemzetiségű szurkolókra nézve sértő hangulatot teremtve a stadionban. Korábban a másik fővárosi klub, a FCSB szurkolói is hasonlóképpen provokáltak a brassói összecsapáson.

„A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a stadionokban, és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. Elvárjuk a Dinamo klubtól, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől. Ugyanakkor a rendfenntartóktól magyarázatot várunk, hogyan ismétlődhettek meg ezek a diszkriminatív incidensek, egészen véletlen egybeesésként, mindig a bukaresti csapatok elleni mérkőzéseken” – áll a közleményben, ugyanakkor reményüket fejezik ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük