Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Negyvenhárom spártai

Negyvenhárom spártai Sport

Először szervezték meg Romániában a Spartan Race nevű erő- és ügyességi versenyt augusztus 4-5-én. A brassópojánai erőpróbára huszonhat országból több mint nyolcszáz versenyző nevezett be, közülük negyvenhárman Kézdivásárhelyről.
Az akadályverseny három típusból áll: a sprint 5-8 km hosszú pályát jelent húsz jellegzetes spártai akadállyal; a kézdivásárhelyi versenyzők nagy része ebben a futamban indult. A második típus a szuper (14 km, 25 akadály), a legnehezebb és leginkább embert próbál a beast (20 km, és 30 akadály). Azonban a Spartan Race nemcsak akadály-, hanem terepfutó verseny is.
Katona Csaba, a kézdivásárhelyi Functional Fitness csapatának edzője, vezetője maximálisan elégedett a Brassópojánán elért eredményekkel. Ő maga mind a sprint, mind a szuper kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, míg Mátis Zita és Gocz Tibor egyaránt a harmadik helyen végeztek korosztályukban.
– Kihangsúlyoznám, hogy mind a negyven emberünk, aki velünk jött és velünk készült fel, sikeresen teljesítette a versenyt – nyilatkozta lapunknak a csapatvezető. – Sok kezdő volt a csapatban, és úgy gondolom, az volt a cél, hogy mindenki magához mérten a legjobbat hozza ki belőle. Nyilván, nekünk, akik rutinosabbak vagyunk, már a dobogó volt a célként kitűzve. Nem egy könnyű műfajról van szó, elég nehéz pályákat alakítottak ki a szervezők, talán az eddigiekhez mérten a legnehezebb sprintet. Akik dobogóra hajtottak, azoknak sikerült is, sőt mások is értek el nagyon jó helyezéseket. Motiváltan tértünk haza és készen arra, hogy a következőre is felkészüljünk, ott is teljesíteni tudjunk. Igazából mindenkinek egy nagy löketet tudott adni ez a megméretés, egy olyan motivációt, amely minden bizonnyal kitart a következő versenyig. <<

Balázs Etelka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások