Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszerű hírek a tatamiról

Nagyszerű hírek a tatamiról Sport

Huszonhat ország közel 1900 versenyzőjének részvételével zajlott le az idei 38. Grand Prix Slovakia elnevezésű nemzetközi karateverseny. A március 9–11. között Pozsonyban megrendezett három napos eseményre a világ több kontinensének 26 országból érkeztek karatékák. A rangos megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC karate-szakosztálya mintegy 19 versenyzővel képviseltette magát, akik az MTK Budapest színeiben küzdöttek.

A háromszéki sportolók messze felülmúlták az előzetes elvárásokat, 1 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet érdemelve ki. Bartos Norbert (U14, +55 kg) nem talált legyőzőre kategóriájában és mostantól Grand Prix-győztesnek mondhatja magát, Ianculescu Zsófia (U14, -40 kg) és Jakab Eszter (U10, -37 kg) ezüstérmet, míg Baló Hunor (U14, -55 kg), Török Panka (U10, -27 kg) és Vitályos Eszter (U14, -45 kg) bronzérmet érően teljesített. Biró Tas, Gál Dávid, Ruzsa Balázs és Siklódi Máté ötödik helyen zárt, azaz a bronzmeccsen veszített. Az MTK összéremtermése 9 aranyból, 4 ezüstből és 8 bronzból áll, ezzel a verseny második legeredményesebb klubjává válltak.

– Egyesületünk számára ez volt az egyik legszínvonalasabb és legnépesebb verseny, ahol Közép-Kelet Európa legjelentősebb csapataival mérhettük össze tudásunkat. Egy olyan viadalról beszélünk, ahol 64-es tábláról kellett felküzdenie magát egy sportolónak, úgy gondolom, nagyon elégedettek lehetünk, ugyanakkor rengeteg munka és korrigálás vár még ránk – értékelt Vass Hunor szakvezető, köszönetet mondva támogatóiknak (az OREX, KTW, MCC, Comert-Ata, Eniplast, Sport-Világ, RGT és Bóbita Egyesületeknek), illetve a szülőknek, akik erre a kiszállásra is elkísérték a csapatot.

Vass Hunor azt is elmondta, hogy az egyesület utánpótlás csapatát kizárták az országos stílusbajnokságról, de az ügyben megtették a szükséges jogi lépéseket. A munka folytatódik, hétvégén a Székely Mikó Kollégium sporttermében rendezik meg a 11. Sport-All kupa háziversenyüket, ahová környékbeli egyesületeket is meghívnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük