Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mozgott az egész város

Mozgott az egész város Sport

Három napon át a mozgásé, a sporté és a szórakozásé volt a főszerep Sepsiszentgyörgyön: a 12. Sportnapok új helyszínen – a Sepsi Aréna és környékén –, de a megszokott magas színvonalon zajlott, számtalan megmérettetési és kikapcsolódási lehetőséget biztosítva az arra nyitottak számára.

Megnyitó és futás
A Sportnapok megnyitója idén is a szaladás jegyében zajlott. Pénteken a megmozdulás díszmeghívottja, az olimpikon Kicsid Gábor kézilabdázó tiszteletére kiírt szaladással kezdődött hivatalosan a rendezvénysorozat 12. kiadása. A Sepsiszentgyörgy főterén az Olimpiai színek stafétája nevet viselő versenyre összesen tizennégy csapat sorakozott fel. Eredmények: 1. Remények (Bálint Krisztina, Boldizsár Zsanett, Jánó András, Ilyés Nándor, Georgescu Éva Maya), 2. Zöldfülűek (Botos Petra, Biszok Henrietta, Kernászt Sára, György Burian Biborka, Nemes Gréta), 3. Sportművészek (Vitályos Orsolya, Török Edina, Fésüs Margit, Barco Erika, Pépel Huba).

Mikó László Emléktorna
A Mikó László Emléktornának a Sepsi Aréna adott otthont. A viadalon a Háromszék SE és a Sajtó SC csapatai találkozott, immáron a huszonkilencedik alkalommal. A csapatok kétszer is megmérkőztek egymással, s mindkét találkozót a háromszékiek nyerték, 60–46 és 45–42 arányban. A tornán mindkét együttes díjazta legeredményesebb játékosait.
Az emléktorna után U16-os fiú kosárlabdázók vették birtokukba az aréna nagypályáját, ahol négyes torna zajlott a Sepsi ISK szervezésében. A szentgyörgyi csapat első meccsén 66–34-re verte a Marosvásárhelyi Sportlíceum együttesét, a Kézdivásárhelyi SE pedig 22–66 arányban kapott ki a Marosvásárhelyi MSC gárdájától. A céhes városbéli legények 20–44-re veszítették el a Marosvásárhelyi Sportlíceummal szembeni kisdöntőt, míg az Sepsi ISK az utolsó másodpercben – bő 38 percnyi vezetés után – 67–65-re maradt alul a Marosvásárhelyi MSC-vel szemben.

Öt kategóriás terepduatlon
A Sportnapok elmaradhatatlan mozzanata a terepduatlon, amelyet ezúttal nem a Vadász utcai sportterem mögötti dombokon rendeztek meg, hanem a Sepsi Aréna környékén. Tavaly tizenhárman vettek részt a viadalon, idén öt kategóriában összesen heten szaladtak és tekertek. Az eredmények: III. osztály: 1. Kádár Villő 31:10 perc, 2. Szőcs Jázmin 32:40 perc; IV. osztály: 1. Dániel Máté Hunor 24:10 perc; XI. osztály: 1. Szőcs Dániel Örs 1:13:52 óra; 31–45 év között: Dániel Levente 1:00:26 óra; 46–60 év között: 1. Rápolti Jenő 1:05:22 óra, 2. Szőcs Lóránt 1:09:42 óra.

Sugás Futás kilencedszer
A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókor idén a Sportnapok keretében bonyolította le a már hagyományossá vált Sugás Futását. A szombati erőpróba a Tamási Áron Színház előtt rajtolt, a résztvevők a Kossuth Lajos, Palló, Templom és Borvíz utcákon végigszaladva érték el a sugásfürdői utat, a cél az üdülőtelepi sífelvonó volt. A 9,5 km-s távot teljesítő minden szaladó emlékérmet kapott, a szervezők díjazták a korosztályok első három helyezettjét is. Eredmények: nyílt verseny: 1. Dániel Attila 39:09 perc, 2. Bihari Szilárd Attila 41:03 perc, 3. Imre László 41:55 perc. Korosztá­lyok szerint: 19 év alatt, fiúk: 1. Păduraru Mircea; lányok: 1. Păcuraru Nagy Helen, 2. Păcuraru Nagy Diana. 19–34 év között, férfiak: 1. Dániel Attila, 2. Imre László, 3. Birtalan Csanád; nők: 1. Borsos Mónika, 2. Magyarosi Orsolya, 3. Doczi Linda. 35–49 év között, férfiak: 1. Bihari Szilárd Attila, 2. Pulugor József, 3. Lázár Gyula; nők: 1. Tündérligeti Zsuzsanna, 2. Pataki Enikő, 3. Kovács Boróka. 50 év fölött, férfiak: 1. Csutak Tamás, 2. Vajna Miklós, 3. Ferenc Pál; nők: 1. Szabó Irén, 2. Páll Erzsébet. A verseny támogatói/szponzorai: Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala, Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, Tymbark Maspex Romania, Bem –Balogh Kft.
Pingpong a kicsiknek
Kis, de annál lelkesebb csapat vett részt a sportnapi asztalitenisz-versenyen, amelynek a Topspin terem adott otthont. Eredmények: kezdő gyerekek, fiúk: 1. Szabó Bertold, 2. Nagy Dániel, 3. Vinczi Ákos és Albert Borbála; lányok: 1. Tamás Vivien, 2. Tóth Vivien, 3. Boér Anita és Dénes Anna; 8–10. év, fiúk: 1. Cristian Diplas, 2. Orosz Krisztián, 3. Bálint Tamás és Korodi Krisztián; 10 év felett, fiúk: 1. Urus Kristóf, 2. Lukács Balázs, 3. Kerekes Attila és Ureczki Zsolt.

A Pro Sepsi nyerte
a Floorball Kupát
A Pro Sepsi nyerte meg a Floorball második kiadását, amelyen a résztevő hét csapat összesen 162 gólt ütött. Az esemény szervezői korra és nemre való tekintet nélkül hozták tető alá a barátságos tornát, amit a végső győztes csapat egy vereséggel és négy sikerrel nyert meg. A döntőben a Pro Sepsi 14–1-re győzte le a Gnome csapatát. A kisdöntőben a Fatman 9–3-ra nyert a Királypingvinek ellen. A legjobb játékosnak járó különdíjakat György Botond (Pro Sepsi) és Bucsi Emese (Mihai Viteazul Főgimnázium) érdemelték ki. Eredmény: 1. Pro Sepsi (György Botond, Boros Zoltán, Gegő Zsolt, Tamás István-Imre, Horváth István), 2. Gnome (Dallos János-Dániel, Lázár Zoltán, Bedő Zsolt, Fejér Sándor, Lőrincz Alpár, Gál Alpár), 3. Pro Sepsi II. Fatman (Antal Zoltán, Karl Hurtig, Nemes Előd, Szekeres Szabolcs), 4. Királypingvinek. Dicséretben részesült a Mihai Viteazul Főgimnázium, a Speciális Iskola és a Mikes Kelemen-líceum csapata. A viadalt a a Pro Sepsi Egyesület és a Triastes Egyesület szervezte az Equites Egyesület támogatásával.

Marosvásárhelyi vendégsiker
Marosvásárhelyi vendégsikerrel zárult a sportnapi amatőr női kézilabdatorna. A torna második legjobb csapata a Sepsi OWC volt, míg a Baróti Kézi-buli nevet viselő együttes a negyedik helyen zárt. A négycsapatos viadal legeredményesebb játékosa a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Anett lett, míg a legjobb játékosnak járó különdíjat a zetelakai Lestyán Erika kapta meg. A végeredmény: 1. Marosvásárhelyi Aktive 7, 2. Sepsi OWC, 3. Zetelaka, 4. Baróti Kézi-buli.

Bronz a sajtósoknak
A Sportnapok elmaradhatatlan rendezvénye az újságíró–színész (most táncos)–politikus teremfoci-bajnokság, amit első alkalommal szerveztek meg a Sepsi Arénában. A hármas tornát a Háromszék Táncegyüttes és a sepsiszentgyörgyi politikusok csapata közötti mérkőzés nyitotta meg, amelyet a politikusok nyertek meg 3–1-re. A táncos legények ezt követően 4–2 arányban legyűrték a tollforgatókat, akik az utolsó meccsükön is alulmaradtak, a politikusok 6–0-ra győzedelmeskedtek ellenük. Végeredmény: 1. Politikusok, 2. Háromszék Táncegyüttes, 3. Újságírók.

Akik ütőt ragadtak
Összesen 38 gyerek és felnőtt ragadott ütőt a teniszbajnokságon, színvonalas és pörgős meccseket vívtak a Sepsi Aréna mögötti pályákon. Eredmények: 9–10 évesek: 1. Szász Tamás, 2. Szász Abigél, 3. Endrődi Cristian. 12–13 évesek, lányok: 1. Florina Condurache, 2. János Adrienn, 3. János Anett; fiúk: 1. Ábri Zoltán, 2. András Kaján Zétény, 3. Fazakas Apor (mindannyian Kézdivásárhelyről). 15–18 évesek, lányok: 1. Szabados Adrienn, 2. Veress Kara, 3. Laczkó Petra; fiúk: 1. Cătălin Antonescu, 2. Adrian Toma, 2. Mihnea Stoica. Vegyes páros: 1. Deák Albert Tóth József Attila–Ménessy Kinga, 2. id. Ráduly Imre–Farkas Iringó, 3. Veress Gergely–Román Judit. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük