Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Modrić vigaszdíja

Modrić vigaszdíja Sport

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján elkezdődött a szavazás a világbajnokság legszebb góljára – július 23-ig, hétfőig lehet voksolni –, 18 találat közül lehet választani.
A vb sztárja a horvát Luka Modrić lett – mellesleg megkapta a világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát –, többnyire zseniálisan fogta össze a horvátokat, és juttatta el csapatát két büntetőpárbaj és egy hosszabbításos győzelem végén a döntőbe. Szinte biztosan kvalifikálta magát az év végi Aranylabda-szavazás három legesélyesebb jelöltje közé.
A brazil Romário érdemelte ki legutóbb – 1994-ben – világbajnokként a legjobbnak járó különdíjat, azóta az aranylabdások nem a győztes csapatból kerültek ki. A szakemberek Modrić mögé a belga Eden Hazardot sorolták, harmadik legjobbnak pedig a francia Antoine Griezmannt látták.
A világbajnokság különdíjasai:
A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Luka Modrić (horvát)
A torna gólkirálya (Aranycipő): Harry Kane (angol) 6 gól
A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Thibaut Courtois (belga)
A torna legjobb fiatal játékosa: Kylian Mbappé (francia)
Sportszerűségi verseny: Spanyolország

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások