Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindent büntetett a Krajova

Mindent büntetett a Krajova Sport

Az első két gólnál még igen, a harmadiknál viszont már nem tudott kiegyenlíteni a Sepsi OSK csapata, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11., hétközi fordulójának kedd esti, fordulatokban gazdag találkozóján, amelynek végén a sepsiszentgyörgyiek 3–2 arányban hajtottak fejet a kiváló támadójátékkal bíró Krajovával szemben. Közel álltak a döntetlenhez a piros-fehérek, ám egy büntetőtől megfosztották őket a végjátékban.

A házigazda Sepsi OSK kezdte lendületesebben a találkozót, a 4. percben Huiban tört be a tizenhatos területére, a védők nem tudtak idejében tisztázni, így a labdára lecsapó Hadnagy Attila a rövidsarkat célozta meg, ám Mitrovics közbeavatkozott. Tavaly októberben, a Román-kupa tizenhatoddöntőjében a 100. percben született Andrei Ivan továbbjutást érő gólja az oltyánoknak, ezúttal azonban bő negyedórát kellett várni az első találatra. A 18. percben az első krajovai helyzet egyben az első gólt is jelentette, Mitriță remek passzt adott Andrei Burlacunak, aki lehagyta OSK-beli névrokonát, Marius Burlacut, és kötényt adott a kifutó Fejérnek (0-1). A 35. percben újfent a vendégek álltak közel a gólhoz, Spahija közeli fejesénél viszont nagyot védett Fejér. Alig fél perc múlva Burlacu 20 méterről próbálkozott, de az OSK zabolai kapusának ezzel nem volt dolga, mert a labda fölé szállt. Szünet előtt újra az oltyányok veszélyeztettek, de Gustavo óriási ziccert hagyott ki alig pár méterre az üres kaputól.

A második játékrész is krajovai helyzetekkel kezdődött, azonban ezúttal a sepsiszentgyörgyiek voltak eredményesek, Dumbravă ívelt a kapu elé, ahol a jól helyezkedő csapatkapitány a hálóba bólintott (1-1), Hadnagy Attilának ez volt a 3. gólja a szezonban, és ezzel megtörte csapata két forduló óta tartó gólnélküli szériáját.

A 68. percben Burlacu szabálytalankodott a büntetőterületen belül Bancuval szemben, a tizenegyest Gustavo értékesítette (1-2). Erre ismét tudott válaszolni a Sepsi OSK, Petre passzát Astafei gurította be (2-2). Sajnos nem sokáig voltak pariban a piros-fehér mezesek, a védelem újra hibázott, Mateiu pedig jól tálalt Bancu elé, aki kíméletlenül mattolta Fejért (2-3). Még egy vitatható helyzetet jegyezhettünk fel a legvégén, Petre ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, azonban a játékvezető nem észlelte az esetet…

– Nehezen találok szavakat egy ilyen játék után, sajnos telnek a fordulók, és nem tudunk pontokat gyűjteni. Kemény ellenféllel találkoztunk ma este, de egy kis szerencsével, és a játékvezető úr jóindulatával kihozhattunk volna ebből legalább egy döntetlent, Petre elgáncsolásáért járt volna a tizenegyes. Nem tudom az okát, miért nem fújták be, viszont ez nagyon frusztráló számunkra, annál is inkább, mivel kétszer sikerült kiegyenlítenünk – nyilatkozta a mérkőzés után Suciu Valentin edző, aki szerint szombaton a Chiajna ellen muszáj visszaszerezni a most elhullatott három pontot.

Labdarúgó 1. liga, 11. forduló, Brassó, Ifjúsági Stadion, 1800 néző: Sepsi OSK–Krajovai Universitatea 2–3 (0–1), gólszerzők: Hadnagy (60.), Astafei (70.), illetve Burlacu (18.), Gustavo (68. – tizenegyesből), Bancu (80.). Sárga lap: Mitriță (7.), Screciu (55.), Bancu (57.).

Sepsi OSK: Fejér – M. Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă – Petrovics, Ghinga, Papsys (Nikolics 71.), Huiban (Astafei 57.), Petre – Hadnagy (Damian 81.). Edző: Valentin Suciu. Krajova: Mitrovics – Spahija (Roman 71.), Kelics, Ferreira – Martics, Mateiu, Screciu (Briceag 74.), Bancu, – Gustavo, Mitriță, A. Burlacu (Buzan 87.). Edző: Devis Mangia. Játékvezetők: Avram Marius (Bukarest), Artene Ovidiu (Vaslui), Nicoară Marius (Szörényvár).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük