Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Metalubs-kupa újratöltve

Metalubs-kupa újratöltve Sport

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futama, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenye zajlott vasárnap Sugásfürdőn, a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében, a hazai szakszövetség égisze alatt.
A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és navigátora, Rareş Fetean pénteken és szombaton tizedik helyen zárták a 26. Hargita Gyöngye Ralit, ám Szabót sem a fáradtság, sem a rákészülésre fordítható rövid idő nem gátolta meg abban, hogy kirobbanó teljesítménnyel rukkoljon elő és megnyerje a futamot. Bedő Barna sem hagyta magát, jó szereplését motordefekt szakította meg, így összetettben másodikként végzett. A harmadik helyet Zölde Adorján érdemelte ki.
„Jó napom volt, minden jól alakult egészen addig, amíg tönkre nem ment a motor. Az utolsó körben egy kilométert úgy mentem, hogy égett a piros lámpa, reméltem, hogy első lehetek. Első lettem a géposztályban, de a motor odalett. Meglátom, mit tehetek, hogy a hátralevő futamokon is indulhassak. Jó évem volt, és remélem, sikerül megtartanom a második helyem a másodosztályos bajnokságban” – nyilatkozta Bedő Barna. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük