Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Merénylet Dragnea ellen?

Merénylet Dragnea ellen? Sport

Sikertelen államcsínykísérletnek nevezte Liviu Dragnea az augusztus 10-i bukaresti tüntetést, amelynek célja szerinte a kormány erőszakos megdöntése volt. A PSD elnöke kedd este az Antena 3-nak adott interjúban azt is állította, tavaly merényletet kíséreltek meg ellene.

Dragnea élesen bírálta Klaus Johannis elnököt, aki a tüntetés idején elítélte a csendőrök erőszakos fellépését, írja az MTI. Dragnea szerint Johannis ezáltal erőszakra bujtogatta a tüntetőket. A PSD elnöke felelőtlennek nevezte az ellenzéket, amely a csendőrséget hibáztatja, ugyanis szerinte puhábban léptek fel a tüntetőkkel szemben, mint ahogy a rendfenntartó erők más európai országokban vagy az Egyesült Államokban szoktak. „Jól szervezett félkatonai szerveződés volt (a tüntetés), meggyőződésem, hogy erről volt szó, sikertelen államcsínykísérlet, amely a kormány erőszakos megdöntésére irányult, hogy teljesüljön Johannis óhaja” – vélekedett.

Dragnea szerint mindössze ezer román jött külföldről a diaszpóra tüntetéseként meghirdetett tiltakozó akcióra. A PSD elnöke úgy véli, multinacionális cégek finanszírozzák a kormányellenes tüntetéseket, szabadnapot adnak dolgozóiknak a tüntetések napján, és részvételre biztatják alkalmazottaikat. Hozzátette: időnként a multinacionális cégek érdekei ütköznek a román állam érdekével. Leszögezte: mindig azért fog küzdeni, hogy a román állam érdekei ne sérüljenek, és Románia erőforrásaiból az állampolgárok részesüljenek. A szociáldemokrata pártelnök szerint a kormányellenes mozgalom korábban nagyon erős volt, de mostanra meggyengült. Cáfolta azokat a médiaértesüléseket, miszerint pártja leváltani készülne Viorica Dăncila miniszterelnököt. Mint mondta, teljes mértékben megbízik benne, és szerinte a kormányfőnek 2020-ig, a jelenlegi kormány mandátumának végéig hivatalában kell maradnia.

– Tavaly áprilisban merényletet kíséreltek meg ellenem – nyilatkozta ugyanott Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, írja az Agerpres. Dragnea szerint négy külföldi férfi próbált az életére törni, akiket egy „világhírű ember fizetett meg”. Amikor azt kérdezték, hogy Soros Györgyre gondol-e, azt válaszolta: „Én nem gondolok őrá. Ő gondol énrám.(…) De nem tudom, hogy itt erről volt-e szó.” Véleménye szerint Románia „részben maffia-ország. A párhuzamos állam egy maffia” – mondta a PSD elnöke. A legfőbb ügyészségen korábban sem volt és jelenleg sincs folyamatban bűnvádi nyomozás a Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök elleni állítólagos merénylettel kapcsolatban – nyilatkozták szerdán az Agerpresnek az ügyészség illetékesei. A legfőbb ügyészséghez soha nem érkezett ilyen esetre vonatkozó feljelentés – tették hozzá a vádhatóság képviselői. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nem kapott semmiféle hivatalos értesítést Liviu Dragnea képviselőházi elnöktől az ellene irányuló állítólagos fenyegetettségről – nyilatkozta szerdán Ovidiu Marincea sajtószóvivő is.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. augusztus 23., 11:43
    ÉRTÉKELÉS: -12

    Es mondd Deddy,ki hozta orszagunkba a multinacionalis cegeket?! Ki engedelyezte annak idejen a Ion Iliescu idokben a roman ipar szant szandekkal vegrehajtott elpusztitasat,csodbe jutasat?! Ki hozta orszagunkba az olyan multinacionalis cegeket,mint a Gaz de France es tarsai akik monopol helyzetben lenyuzzak a roman nep boret a szamlakkal?! Ki hozta ide az indiai Arcellor Mittal acelkolosszust es helyettuk elpusztitotta a roman acelipart?! Ki adta el romania aranybanyait elobb a kanadaiaknak aztan most legutobb Izraelben a te kormanyod atjatszotta a Benny Steinmetz felek kezere?! Mondd romania szenbanyait kik juttattak csodbe?! Romania osszes termeszeti kincseit,koolaj ,rez,gaz stb,kik juttattak a kulfoldi multinacionalis cegek kezere?! A romaniai erdoket kik juttattak az osztrak Schweighoffer kezere?! Mert ezt a szerzodest a PSD-s Adrian Nastase irta veluk ala.A disznopestist ki engedte es engedi tovabbra is terjedni,azert hogy a kulfoldi husiparnak a kedvebe jarjon?! Reggelig sorolhatnank ezeket a dolgokat.Te beszelsz maffiarol,mikor te is egyike vagy a Romaniat szetrablo maffianak.Es meg akartak olni?! Mennyire sajnallak.Majd kuldunk egy koszorut a sirodra.Aki a maffiaval vegyit az ne sirankozzek,ha ilyen fenyegetesek erik.Mikor bealltal kozejuk tudhattad,hogy a maffiaban aki teved azt kinyirjak.Ugy hogy ne rinyalj mint egy rossz ribanc,mert ezzel csak azt bizonyitod,hogy nemcsak hazug es cselszovo vagy,hanem meg gyava is!

  • User
    Dátum: 2018. augusztus 24., 8:26
    ÉRTÉKELÉS: 0

    És miért nem akkor tüntettél a Ion Iliescu idokben ,akkor miért nem hallottunk rólad miért megkésve csak most téped itten a szájadat. Megmondom. Azért mert egy fizetett bérenc vagy semmi más.

  • User
    Dátum: 2018. augusztus 24., 8:20
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Azert nem hallottal rolam az Iliescu idelyeben mert akkor te meg nem dolgoztal a SRI-nel es a lehallgatasnal.Teged meg most nemreg vettek oda fol. Te ott meg zoldfulu vagy.Mondd teged jol fizetnek azert,hogy Dragneaek se..et nyaljad?!