Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első siker

Megvan az első siker Sport

Megtörte a jeget és első győzelmének örülhetett szombaton a Kézdivásárhelyi SE kézilabdacsapata, amely a női A-osztályos pontvadászat B-csoportjának 3. játéknapján fölényes második félidei játékával, nyolc góllal felülmúlta a vendég Székelyudvarhelyt az újoncok csatájában.

A két hetes bajnoki szünet a jelek szerint jót tett a kézdivásárhelyieknek, akik teljesen más oldalukat mutatták az eddigiekhez képest, elszántabbak és lendületesebbek voltak, mind védekezésben, mind támadásban. Mátis Henrietta gólja indította a székely kézilabda párbajt, amelyre gyorsan válaszoltak a vendégek, és ment az adok-kapok egészen a 12. percig, amikor Mátis Zita triplájával 7-5-re meglépett a KSE. Dobra Anett góljával a 14. percben már 9-6 arányban vezettek a kézdiek, innentől azonban a vendégek akarata érvényesült, akik jó összjátékkal eredményes ellentámadásokat vezettek, míg több hazai ziccer kimaradt. 12-14-nél fordultak a felek.

A második játékrészt egy laza 7-0-val indította a házigazda együttes (19-14), az udvarhelyiek csak 12 perc elteltével tudtak betalálni Ördög Andrea révén. A vendégeket felőrölte a kézdi védelem, csak szaladtak az eredmény után, nagy napot fogott ki Rofel Mădălina kapus, Mátis Zita is hozta a formáját, de Bardócz, Mátis H. és Dobra góljai is kellettek a sikerhez. Az első félidőben látottakhoz képest a vártnál simábban győzött a KSE, és kijelenthetjük, hogy erre a játékra és hozzáállásra lehet alapozni.

A-osztályos kézilabda-bajnokság, 3. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhely 28–20 (12–14). Kézdivásárhely, városi sportcsarnok, mintegy 300 néző. Vezette: A. Chicuș és M. Olteanu (mindketten Brassó megyéből). KSE: Rofel – Opra, Mátis Zs. 1, Mátis Z. 12/4, Mátis H. 4, Bardócz 4, Dobra 3. Cserék: Fülöp, Stupar, Chirvase 1, Motol 3/1. Edző: Jakabos István. Székelyudvarhely: Bálint A. – Péter 5, Ördög 2, Simma 2/1, Lukács 4/3, Sándor 1, Bálint N. 1. Cserék: Chiratcu, Nedelcu 1, Nagy, Katona, Kerekes 4/1, Bíró. Edző: Mester Zsolt. Büntetőpercek: 4–8. Hétméteresek: 7–7 (értékesítve: 5–5).

– Nehezen ugyan, de sikerült elkönyvelnünk első győzelmünket, azonban még mindig vannak gondjaink, most kezdünk belejönni a bajnokság támasztotta követelményekbe. Várunk még egy játékost Marosvásárhelyről, akink segítségével remélhetően jobban állunk majd a pályán. Sok munka vár még ránk, szerdán Vâlceát fogadjuk, nem ismerjük őket, de igyekszünk helytállni ellenük – értékelt a mérkőzés után Jakabos István edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük