Lendületben a Mátis-testvérek, Zita 12, Zsuzsa egy gólt vállalt a győzelemből Fotó: Tofán Levente

Megtörte a jeget és első győzelmének örülhetett szombaton a Kézdivásárhelyi SE kézilabdacsapata, amely a női A-osztályos pontvadászat B-csoportjának 3. játéknapján fölényes második félidei játékával, nyolc góllal felülmúlta a vendég Székelyudvarhelyt az újoncok csatájában.

A két hetes bajnoki szünet a jelek szerint jót tett a kézdivásárhelyieknek, akik teljesen más oldalukat mutatták az eddigiekhez képest, elszántabbak és lendületesebbek voltak, mind védekezésben, mind támadásban. Mátis Henrietta gólja indította a székely kézilabda párbajt, amelyre gyorsan válaszoltak a vendégek, és ment az adok-kapok egészen a 12. percig, amikor Mátis Zita triplájával 7-5-re meglépett a KSE. Dobra Anett góljával a 14. percben már 9-6 arányban vezettek a kézdiek, innentől azonban a vendégek akarata érvényesült, akik jó összjátékkal eredményes ellentámadásokat vezettek, míg több hazai ziccer kimaradt. 12-14-nél fordultak a felek.

A második játékrészt egy laza 7-0-val indította a házigazda együttes (19-14), az udvarhelyiek csak 12 perc elteltével tudtak betalálni Ördög Andrea révén. A vendégeket felőrölte a kézdi védelem, csak szaladtak az eredmény után, nagy napot fogott ki Rofel Mădălina kapus, Mátis Zita is hozta a formáját, de Bardócz, Mátis H. és Dobra góljai is kellettek a sikerhez. Az első félidőben látottakhoz képest a vártnál simábban győzött a KSE, és kijelenthetjük, hogy erre a játékra és hozzáállásra lehet alapozni.

A-osztályos kézilabda-bajnokság, 3. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhely 28–20 (12–14). Kézdivásárhely, városi sportcsarnok, mintegy 300 néző. Vezette: A. Chicuș és M. Olteanu (mindketten Brassó megyéből). KSE: Rofel – Opra, Mátis Zs. 1, Mátis Z. 12/4, Mátis H. 4, Bardócz 4, Dobra 3. Cserék: Fülöp, Stupar, Chirvase 1, Motol 3/1. Edző: Jakabos István. Székelyudvarhely: Bálint A. – Péter 5, Ördög 2, Simma 2/1, Lukács 4/3, Sándor 1, Bálint N. 1. Cserék: Chiratcu, Nedelcu 1, Nagy, Katona, Kerekes 4/1, Bíró. Edző: Mester Zsolt. Büntetőpercek: 4–8. Hétméteresek: 7–7 (értékesítve: 5–5).

– Nehezen ugyan, de sikerült elkönyvelnünk első győzelmünket, azonban még mindig vannak gondjaink, most kezdünk belejönni a bajnokság támasztotta követelményekbe. Várunk még egy játékost Marosvásárhelyről, akink segítségével remélhetően jobban állunk majd a pályán. Sok munka vár még ránk, szerdán Vâlceát fogadjuk, nem ismerjük őket, de igyekszünk helytállni ellenük – értékelt a mérkőzés után Jakabos István edző.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.