Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtört a negatív széria

Megtört a negatív széria Sport

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a vendég görög csapatot a Groupama Arénában rendezett zárt kapus Nemzetek Ligája-mérkőzésen, így megszakította öt meccsen át tartó nyeretlenségét.

A magyarok az első negyedóra végén rendkívül látványos támadásból vezetést szereztek a válogatottban először eredményes Sallai góljával. Nem tartott sokáig az előny, mivel rögzített helyzetből három percre rá egyenlítettek a görögök, Manolasz szintén első találatát ünnepelhette a nemzeti mezben. Az első játékrész utolsó öt percére kapujához szegezte ellenfelét Marco Rossi együttese, a nyomás győztes góllá érett: Kleinheisler talált nagy erővel a hálóba. Magyarország 1987 októbere után nyert újra tétmérkőzésen a görögök ellen, míg 2018-ban – négy vereség és egy döntetlen után – első győzelmét aratták.
„Úgy vélem, a szív és a lélek, amit a pályára kitettek, az ott volt. Van amin dolgoznunk, de három pontot szereztünk ma este, és ez a jövőnk szempontjából nagyon fontos” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány. Magyarország október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz a sorozatban. A csoport állása: 1. Finnország 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Görögország 3, 4. Észtország 0. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük