Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megoldódik a finanszírozás?

Megoldódik a finanszírozás? Sport

Most a polgármesteri hivatalokon, illetve a sportegyesületeken van a sor, hogy „újraindítsák” a román sportot – jelentette ki Marius-Alexandru Dunca ifjúsági és sportminiszter, mert – szerinte – a „kormány megtette a kötelességét”, miután rendelettel módosította a sporttörvényt.

A jogszabály lehetőséget teremt az önkormányzatoknak, hogy 5 százalékos felső határig saját költségvetésükből támogassák a sportegyesületeket. Miklós Zoltán, a Sepsi SIC elnöke szerint bár ez „erősen jól hangzik”, egyelőre nem tud „lelkesedni”. A sepsiszentgyörgyi helyi tanácsos azt mondja: az „ördög a részletekben rejlik”, és előbb figyelmesen tanulmányozni kellene a szöveget.

– Nekünk eddig sem az volt a legnagyobb gondunk, hogy nem tudnánk elég pénzt adni, hanem az, hogy hogyan lehet ezt a pénzt törvényesen adni. Nagy kérdés, hogy az új jogszabály milyen lehetőséget teremt az önkormányzatoknak arra, hogy ténylegesen odaadják ezt a pénzt az egyesületeknek, például tagsági díj formájában, mint jelenleg – magyarázza Miklós Zoltán.

A tanácsos egyébként „korrekt elképzelésnek” tartja, hogy felső határt állapítottak meg. Az 5 százalék Sepsiszentgyörgy esetében durván hétmillió lej lenne.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük