Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyertük az alapszakaszt

Megnyertük az alapszakaszt Sport

Egy héten belül a bajnoki táblázat második és harmadik helyén álló csapatát is legyőzte a sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC, és ezzel matematikailag is bebiztosította alapszakaszbeli első helyét a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A szombati mérkőzésre legalább 750–800 háromszéki szurkoló kísérte el Brassóba Zorán Mikest és tanítványait.

Egy rangadónak úgy áll jól, ha szoros eredménnyel végződik, főleg ha mi nyerünk – hangzott el a lelátón a meccs végén. Lehet, hogy valaki ezt a lányoknak is elmondta a pályán, mert „gyanúsan” jól kezdték a meccset: az első negyedben, elsősorban Marhall és Jeffery eredményes játékának köszönhetően, viszonylag könnyen, 14-22-ös előnyre tettek szert.
A második és harmadik negyedet az igen nehezen fogható, „mindent is csináló” Michaela Houser vezetésével már döntetlenre hozta a házigazda Olimpia (15-15 és 20-20). A zárónegyedet tehát az első negyedben megszerzett hétpontos különbséggel kezdtük, de a brassóiakon látszott, hogy egyáltalán nem szívesen adnák fel hazai pályán veretlen státuszukat.
Ennek mindjárt az elején tanújelét adták, Webb és Pesovic két kosarával egyetlen perc alatt 56-57-re felzárkóztak, erre Jeffery és Thompson még válaszolt (56-61), de Pesovic ismét betalált (58-61). Gödri-Părău hárompontosa (58-64) és Marshall kétpontosa után (58-66) kissé megnyugodni látszottak a kedélyek, Pesovic hárompontosát is ellensúlyozta Marhall és Gödri-Părău (61-70), de a hazaiak nem adták fel: a foghatatlan Houser egyetlen labdabirtoklása 67-70-re állította a tabellát. Jeffery laza könnyedséggel értékesített két büntetőt (67-72), de Webb és Pesovic keze sem remegett, és két perccel a vége előtt 71-72-ön álltunk.
Mi támadtunk, de Marshall kihagyott egy kétpontost, aztán összeszedte saját lepattanóját és bedobta: 71-74. Houser bevállalt egy „egyenlítő” hárompontost, de nem talált a kosárba, Jeffery kihagyta az ellentámadást, és ismét ők támadtak, Webb eladta a labdát, amit aztán a mi részünkről Jeffery ejtett ki a kezéből, és a házigazdáknak 15 másodpercük maradt egyenlíteni. Erre nem került sor, mert a faultokkal jól gazdálkodó zöld-fehérek odacsaphattak még kétszer, Houser utolsó pillanatban eldobott labdája pedig nem ért célt. Összességében Zoran Mikes tanítványai megérdemelt győzelmet arattak, de a brassói csapat ismét megmutatta oroszlánkörmeit. Végeredmény: 71-74 (14-22, 15-15, 20-20, 22-17).
Rusz István a meccs után szemlátomást felszusszanva azt nyilatkozta, hogy sikerült érvényesíteni akaratunkat, „de néhány játékosukból jobban felkészülhettünk volna”. Nevet nem említett, de alighanem Michaela Houserre gondolhatott, aki 34 pontjával (4 három-, 8 kétpontos és 6 büntető), 11 lepattanójával, 7 gólpasszával és 4 megszerzett labdájával figyelemre méltó teljesítményt nyújtott.
Nálunk Marshall 26 pontig jutott (4 lepattanó, 1 gólpassz), Jeffery 21 (7,7) Gödri-Părău 13 (négyből négy hárompontos, igaz: ötből nulla kétpontos, 2,3) Thompson 8 (13,1), Pfirman 2 (3,0), Harris 2 (3,2) Huţanu 1 (4,0) pontot szerzett.
A győzelem részese az a legalább 750 sepsiszentgyörgyi is, aki végig biztatta, énekelte a meccset.
A 16. forduló többi eredménye: Marosvásárhely – Szatmárnémeti 81-91, Aradi ICIM – Târgovişte 71-69, Galac – Jászvásár 83-55, Alexandria – Kolozsvár 92-98. A tabellát a Sepsi–SIC vezeti 31 ponttal a 28 pontos Brassó és a 27 pontos Kolozsvár előtt. A Sepsi–SIC szombaton itthon játszik a Jászvásárral, majd az alapszakaszt február elsején Galacon zárja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük