Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megdolgoztak a sikerért

Megdolgoztak a sikerért Sport

Végéhez érkezett a triatlon-szezon, az idény utolsó versenyét szombaton szervezték meg a Fekete-tenger partján található Venus településen. A No Stress Triathlon Callatis nevet viselő erőpróbán közel 250 versenyző állt rajthoz, ahogy azt már megszokhattuk a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (képünkön) és Imreh László is próbára tette magát. A kiírás egyben a hat szakaszból álló országúti triatlonkörverseny utolsó állomását is képezte.

A két háromszéki triatlonista ezúttal is olimpiai távon – 1500 méter úszás, 36 kilométer kerékpározás és 9 kilométer futás – küzdött meg az első helyért. A 22 éves Dániel Attila riválisa, Ciprian Bălănescu mögött másodikként ért célba 1 óra 51 perces idejével, korosztályában, a 20–24 évesek között viszont mindenkit maga mögé utasított.

– Nagyon jól megszervezett verseny volt, nagyon nehéz dolgunk volt, amit csak nehezített a 20 km/h fújó szél. Jól kezdtem, sikerült negyedikként kijönnöm a vízből, amit bringán is tartottam, sajnos nem sikerült befognom az előttem levőket. Tudtam, hogy a szaladás az erősségem, így beosztottam az erőmet, és sorra megelőztem a harmadik és második helyen futókat, sajnos Cipriánt nem sikerült, de boldog vagyok ezzel a második hellyel is, mivel öt hét versenyzés áll mögöttem, amikor is mindig a dobogón végeztem, három első és egy-egy második és harmadik helyet szerezve – részletezte a Tri-Aluta kiválósága, megköszönve támogatóinak: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri hivatal, Kovászna Megye Tanácsa, Bellotto, Isostar Románia, Sportatlon.ro, Prodent Kft.

Dániel a körversenyt a negyedik helyen zárta, mivel egy viadalt kihagyni kényszerült az Európa-bajnokság miatt, ugyanakkor korosztályában első lett.

A 26 éves Imreh László ezúttal sem talált legyőzőre a 25–29 éves kategóriában 2 óra 7 perces idejével, míg a nyílt versenyben a 16. helyen végzett. A SepsiTri SK sportolója az összesített pontversenyben az előkelő hetedik helyet szerezte meg, de korosztályában ő volt a legjobb.

– Nagyon fáradt voltam már, zsinórban ötödik héten álltam rajthoz olimpiai távú megmérettetésen. Úgy érzem, kiadtam magamból mindent, ami még a szezon végére maradt bennem, és elégedett vagyok az eredménnyel. Külön öröm, hogy sikerült újra megnyernem a körversenyt a kategóriámban, illetve össze­tettben egy kiváló hetedik helyet szereztem a pontlistán. Nagyon boldog vagyok, és köszönöm mindenkinek a biztatást, támogatást (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Sepsi ReKreatív, Dr. Lenkei, FarmaLine, Stomax, Tricomserv, Popovic Internationale Transporte és Török László) – nyilatkozta Imreh László.

Eredmények, No Stress Triathlon Callatis: férfi nyílt verseny: 1. Ciprian Bălănescu 1:48:59 óra, 2. Dániel Attila 1:51:06 óra, 3. Alexandru Toma 1:51:36 óra… 16. Imreh László 2:07:54 óra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük