Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meccslázban ég Szentgyörgy

Meccslázban ég Szentgyörgy Sport

Labdarúgás

Újabb rangadó vár a Sepsi OSK labdarúgóira, a bajnoki tabella negyedik helyét elfoglaló piros-fehér mezesek szombaton 11 óra 30 perctől az ötödik helyen álló Szatmárnémeti Olimpiát látják vendégül a II. liga 26. fordulójában. A találkozót a Digi Sport és a Dolce Sport tévécsatornák élőben közvetítik.

Mindkét együttes vereséggel zárta az előző kört, a Sepsi OSK Bukarestben maradt alul 3-1 arányban, míg a szatmáriak Afumaţi-tól kaptak ki 1-0-ra. Mindkét együttes számára fontos a három pont megkaparintása annak érdekében, hogy ne szakadjanak le az élbolytól. A mieink ráadásul egy revánssal is tartoznak, a tavaly szeptemberi odavágón ugyanis az Olimpia sima, 3-0-s győzelmet aratott. A klub tájékoztatása szerint a mérkőzésre elővételben válthatók belépőjegyek a stadion jegypénztáránál ma 16–18 óra között, illetve a mérkőzés napján 9.30-tól. A belépőjegy ára 10 lej.

A 26. forduló többi mérkőzése: szombaton 11 órától Afumaţi – Călăraşi, Mioveni – Baloteşti, Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte; vasárnap 12 órától Clinceni – Juventus; hétfőn 19 órától Brassó – Temesvár. Nagyvárad, Suceava, Arad és Resicabánya áll.

Kosárlabda

Vasárnap kezdődik a rájátszás a női kosárlabda Nemzeti Ligában, az alapszakaszt zsinórban harmadszor megnyerő címvédő Sepsi–SIC a nyolcadik helyen végzett Alexandria ellen kezdi az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. Az első mérkőzést vasárnap 19 órától játsszák a Szabó Kati Sportcsarnokban, a visszavágóra március 30-án kerül sor a Teleorman megyei városban. Amennyiben netalán szükség lenne egy harmadik összecsapásra, azt április 2-ra ütemezték be. A negyeddöntő párosításai: Sepsi–SIC – Alexandria, Kolozsvári U – Aradi ICIM, CSM Târgovişte – Szatmárnémeti VSK, Brassói Olimpia – Phoenix Galați. A kilencedik helyért: Marosvásárhelyi Sirius – Jászvásári Poli.

A női U18-as bajnokságban az éllovas Nagy Mózes SK szombaton 13 órától a csoport rangadóján a második helyen álló Brassói Olimpiát fogadja. A Sepsi ISK korábban lejátszotta a Târgoviştei ISK elleni bajnokiját, amelyen 58-42 arányban maradt alul.

Teremlabdarúgás

Az utolsó forduló van hátra az I. ligás futsalbajnokság alapszakaszából, amikor kiderül, mely csapatok jutnak be a rájátszásba, és kik azok, akik play-out rendszerben küzdenek meg a kiesés elkerüléséért. Igazából csak egy kérdés nyitott, az azonos pontszámmal rendelkező Sepsi FC vagy Resicabánya végez a legjobb nyolc között? A kérdés megválaszolásakor az ilyenkor szokásos számítgatásokkal, érdekharcokkal, „meglepetés” eredményekkel is számolni kell…

A KSE szombaton az FK Székelyudvarhelyt, míg a Sepsi FC vasárnap a Dévai Autobergamót látja vendégül. Az alapszakasz 22., utolsó fordulójának programja: szombaton 18 órától KSE – Székelyudvarhely; vasárnap 16 órától Sepsi FC – Dévai Autobergamo, 18 órától Temesvár – Resicabánya; hétfőn Jászvásár – Călăraşi, Marosvásárhelyi City’us – Galaci United.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 18. fordulójának programja: szombaton KSE – Bereck, Illyefalva – Bölön, Kovászna – Uzon; vasárnap Perkő – Papolci FC, Csernáton – Gelence, Nagyajta – Ozsdola, Barót – Kilyén, Réty – Bardoc. Az V. liga 15. fordulójában: Hidvég – Dálnok, Maksa – Bodok, Szotyor – Nagybacon, Kökös – Kommandó, Zágon – Szitabodza, Bodzaforduló áll. Mindkét háromszéki ligában az ifjúsági csapatok 12.45-től, míg a felnőttek 15 órától lépnek pályára.

Kézilabda

Háromhetes szünet után folytatódik a másodosztályos női kézilabda-bajnokság, a néhány sérült alapjátékosát továbbra is nélkülöző Sepsi–SIC Temesvárra látogat vasárnap, ahol 11 órától a helyi CSU ellen próbál helytállni. A tizedik helyre visszacsúszott sepsiszentgyörgyiek legutóbb február végén játszottak bajnokit, akkor hatalmas csatában, egy góllal kaptak ki Brassótól (30-31). A 19. forduló további programja: Nagybányai Minaur – Resicabánya, Nagybányai Extrem – Mioveni, Marosvásárhely – Brassó. Nagyvárad, Slatina és Kisjenő áll.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük