Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mával edzésbe áll a Sepsi–SIC

Mával edzésbe áll a Sepsi–SIC Sport

A mai nap folyamán kezdi meg a felkészülést az új bajnoki idényre a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. A csapatban számos változás történt, két játékos kivételével az egész keret kicserélődött, de az elkötelezettség és a feszes munkatempó megmaradt, erről az újabb négy évre szóló szerződést aláíró Zoran Mikes vezetőedző gondoskodik.

Már júliusban beszámoltunk arról, hogy háromszoros bajnok és háromszoros Román-kupagyőztes Sepsi–SIC játékoskeretéből tizenegyen távoztak, a korábbi együttesből mindössze Annemarie Gödri-Părău és Kovács Renáta maradt. A két említett játékoshoz az új idényben csatlakozik három sepsiszentgyörgyi – Jankó Edit, Taranek Andrea és Ioachim Adrienn –, illetve egy kézdivásárhelyi tehetség Demeter Nóra személyében, valamint Ioana Ghizilă, Anca Șipoș, Viorela (Rus) Voicu, a felvidéki Angelika Slamová, az amerikai Kristina Higgins, a litván Marina Solopova, a montenegrói Jovana Pašić, a brit Dominique Allen és az amerikai Payton Whitted.

A zöld-fehérek távozó játékosairól a klub hivatalos közösségi oldala közzétette, hol folytatják pályafutásukat, külön megköszönve a klubért tett szolgálataikat, és sok sikert kívánva nekik: Tyaunna Marshall és Adrienne Webb (Fila San Martino di Lupari, Olaszország), Carley Mijović (Knox Raiders, Ausztrália), Nathalie Fontaine (Tarbes Gespe Bigorre, Franciaország), Kilin Tünde és Ancuța Stoenescu (CSM Târgoviște), Teodora Neagu (Aradi ICIM), Andreea Huțanu (Szatmárnémeti VSK), Marina Kress, Danielle Hamilton-Carter és Ružica Džankić még szabadon igazolható.

Az új felállásban tizenöt fős Sepsi–SIC épp ma kezdi el a ráhangolódást az új idényre. Egyelőre sok az ismeretlen tényező a női pontvadászat kapcsán, a 2018–2019-es szezon július derekára tervezett sorsolását a szakszövetség kénytelen volt elhalasztani, miután a benevezett csapatok többsége nem felelt meg a szereplés megszigorított feltételeinek. Az új szezonra ugyanis egyrészt módosították a pontvadászat kiírását, másrészt viszont olyan pénzügyi feltéteket támasztottak a klubok iránt, amelyek hatalmas elégedetlenséget váltottak ki az érintettek között. A női mezőnyben egyedül az Aradi ICIM tett eleget a követelménynek, kifizetve a 10 ezer eurós letéti összeget. A helyzet rendezésére augusztus 31-ig kaptak határidőt a klubok, ezt követően, a tervek szerint szeptember 1-én készítenék el a bajnokság menetrendjét. A szakszövetség ragaszkodik a pénzügyi elvárásokhoz, ráadásul leszögezte, amennyiben összegyűl legalább hat csapat, akkor hat csapattal rendezik meg a bajnokságot, ha viszont annál kevesebben teljesítik a követeléseiket, akkor egyszerűen nem rendezik meg a női bajnokságot, ami egyszerűen elképzelhetetlen lenne.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük