Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már nincs kieső helyen az OSK

Már nincs kieső helyen az OSK Sport

A bukaresti Juventus felett aratott, hétfő esti, 2–0-s győzelmének köszönhetően a 10. helyre ugrott előre a rangsorban a Sepsi OSK labdarúgócsapata, így már nincs kieső helyen. A piros-fehér mezesek első sikerüknek örülhettek az alsóházi rájátszásban, na meg annak, hogy a mezőnyben egyedüli csapatként nem szenvedtek vereséget a pontvadászat ezen szakaszában.

A Sepsi OSK labdarúgói a pályán vettek revánsot a klubot és szurkolóit ért inzultusokért, tudniillik a házigazda Juventus újfent tanúbizonyságot tett a sportszerűség és civilizált magatartás nem ismeretéről. A mérkőzés előtt a voluntari-i stadionban a futballisták bemelegítése alatt nacionalista, vulgáris magyarellenes dalokat játszottak be, többek között az Isten, óvd meg a románokat című dalnak a parodizált változatát, amely nyomdafestéket nem tűrő szavakkal ecseteli, mennyire nem szeretik a magyarokat.
A nacionalista magatartás nem új keletű a Juventus háza táján, a klub tulajdonosa, Ilie Ciuclea korábban úgy nyilatkozott, szerinte minden román legalább annyira nacionalista kéne legyen, mint ő. Ennek ékes bizonyítékaként csapata minden hazai meccse előtt bejátsszák a román himnuszt, amely normális esetben csak a válogatott kiváltsága. A román sajtó a hivalkodó himnuszéneklés mellett a magyargyűlölő, soviniszta megnyilvánulásokat is felháborítónak nevezte és elítélte, mondván, nincs helyük egy futballmérkőzésen, de a Román Labdarúgó-szövetség is állást foglalt az ügyben. „A versenysportot a fair play szellemének kell vezérelnie, nem pedig a gyűlölet és az erőszaknak. Felháborodással vettük tudomásul a voluntari-i stadionban történteket. Az ügy kivizsgálása a Fegyelmi Bizottság hatáskörébe tartozik” – áll közleményében.
Az eset kapcsán a Digisport.ro megszólaltatta a Juventus vezetőségét is. Paul Terteleac, a klub sportigazgatója azzal védekezett, hogy a bemondó tévedésből rossz adathordozót rakott be a számítógépbe. A stadiont birtokló FC Voluntari közleményben határolódott el a történtektől. Kijelentették, hogy ők csak bérbe adták a létesítményt, és vele együtt járt a bemondó is, aki mindent a bukaresti csapat utasítására tett.
A Sepsi OSK legközelebb szombaton 13.30-tól hazai környezetben látja vendégül a Medgyesi Gázmetánt. A klub tegnap kezdte árusítani a 20 és 30 lejes (utóbbi a fedett lelátórészre) belépőket a stadion jegypénztáránál, de félő, hogy hamar elfogynak. Ma és csütörtökön 10 és 12 óra, illetve 15 és 17 óra között lehet belépőt váltani, egy személy legtöbb nyolcat! A klub ugyanakkor értesíti szurkolóit, hogy technikai okok miatt nem tudja bevezetni a hazai mérkőzésekre tervezett bérletrendszert. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük