Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz társasága a KSE-nek?

Lesz társasága a KSE-nek? Sport

Az már biztos, hogy augusztus 25-én rajtol a labdarúgó III. liga következő idénye, az még kérdés, hogy egy vagy két háromszéki csapat lesz érintett. Az első harmadosztályos idényében 9. helyen végző Kézdivásárhelyi SE biztosan felsorakozik a rajtnál, a kérdés az, hogy csatlakozik-e hozzá Kovászna megye leendő bajnoka, a Gelencei Nemere.

A versenynaptárt és a csoportok csapatszámait illetően nem történik lényegi változás a labdarúgó III. liga 2018–2019-es idényében. A román szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága nemrég döntött arról, hogy öt, egyenként tizenhat csapatos szériákkal kezdődjék augusztus 25–26-án a következő szezon.
Eszerint tehát átlagban harminc meccset kell játszaniuk a csapatoknak az idény végéig, az első tizenötöt pedig még idén lebonyolítják, december 1–2-ig. Ezután három hónapos téli vakáció következik, és ha az időjárás nem szól közbe, akkor 2019. március 2-3-án megrendezik a visszavágók első meccseit. A bajnoki idény május 25–26-án zárul, viszont jövő tavasszal a csapatoknak két hétközi fordulóval is számolniuk kell: 2019. április 17-én (23. forduló) és 2019. május 8-án (27. forduló).
A szezon végén az öt széria legjobb csapatai feljutnak a II. ligába, a 13–16. helyen záró alakulatok pedig búcsúznak a küzdelmektől. A huszonegyedik kieső az öt csoport leggyengébb 12. helyezettje lesz. Ennek meghatározásához az adott szériában az 1–11. helyen záró együttesekkel elért eredményeket veszik figyelembe.
Mint ismeretes, a fiatal játékerőt képviselő Kézdivásárhelyi SE remek szezonkezdés után (a negyedik helyre is feltornázta magát) a tavaszi folytatásban szerényebb teljesítményt nyújtott, így tizenkét győzelemmel, hat döntetlennel és tíz vereséggel a kilencedik pozícióban zárt a Bákói Aerostar által megnyert első csoportban. A kék-fehérek 69 rúgott és 45 kapott gólt összesítettek az idény végére, így Bákó és az FK Csíkszereda után a harmadik legjobb támadójátékkal büszkélkedhetnek.
A Gelencei Nemere lett Háromszék újdonsült bajnoka, miután az utolsó előtti fordulóban bebiztosította elsőségét a negyedosztályos pontvadászatban, függetlenül az utolsó játéknap eredményeitől. A háromszoros bajnok Nemere 27 mérkőzőséből 21-et megnyert, 4 döntetlent ért el, és két vereséget szenvedett, gólkülönbsége: 92–23. A gelenceiek osztályozós ellenfele Brassó megye bajnoka, a Brassói SR SE lesz. Az osztályozó első mérkőzését június 16-án, a visszavágót egy hétre rá rendezik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük