Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krajova ellen a kupában

Krajova ellen a kupában Sport

Újabb komoly megmérettetés vár a Sepsi OSK labdarúgócsapatára, amely a szombaton Juventustól elszenvedett fájdalmas vereség után (2-1) ma 20 óra 30 perctől a Román-kupa tizenhatoddöntőjében a Krajovai CSU csapatát fogadja Brassóban. Suciu Valentin vezetőedző és Fülöp István középpályás tegnap sajtótájékoztatón beszéltek a csapatot érintő hullámvölgyről.

Borítékolhatóan nem lesz könnyű dolguk a piros-fehér mezeseknek, ugyanis dobogós helyezésű ellenfél érkezik Brassóba, amely idén a bajnokságban parázs meccsen 3-2-re győzött ellenük, a tavalyi kupakiírás ezen szakaszában pedig hosszabbításban lőtt góllal, 1-0 arányban lépett tovább.

– A Juventus ellen mutatott gyenge teljesítmény után egy kőkemény ellenfél vár ránk a kupában, a Krajova remek csapat, kiváló játékosokkal a keretében, amely szerintem ott lesz a végelszámolásnál a bajnokságban és a kupában is. Számunkra a bajnoki pontvadászat a legfontosabb, de a kupasorozatot is tiszteletben tartjuk, a kupameccsen azok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak, és bebizonyíthatják, hogy megérdemlik, hogy nálunk maradjanak – nyilatkozta Suciu Valentin. Elárulta, hogy több játékosnál előfordulnak apróbb egészségi problémák – Hadnagy például ezért lépett csereként pályára szombaton –, emiatt nem szeretnének súlyosabb sérüléseket kockáztatni.

A hét meccs óta nyeretlen OSK edzője kifejtette, bíznak a játékosokban, de több elszántságot és küzdőszellemet várnak el tőlük. Suciu a csapategység szükségességét is hangsúlyozta, véleménye szerint az eddig mutatottnál sokkal nagyobb összhangban kell játszaniuk és segíteniük egymást, mert önző hozzáállással nem lesz esélyük még egy ifjúsági csapat ellen sem.

– Szombaton jól kezdtünk a Juventus ellen, aztán felfoghatatlan módon visszaestünk a játékban, amire nehéz magyarázatot találni, semmi ambíció nem volt bennünk. Tudom, hogy frusztráló, amikor sorozatosan előfordul, hogy lesből kapunk gólt, nem fújják be a büntetőnket, kapufát lövünk, de az elszántságunkat ez nem szabad befolyásolja – tette hozzá.

A szurkolókról szólva, Suciu megjegyezte, megérti őket, amiért tiltakozásképpen elhallgattak szombaton.

– Mi a mai napig nem tudtunk felnőni a szurkolótáborunk szintjére. A kritikák egy részére rászolgáltunk, azt valljuk, ha ki is kapunk, tegyük azt felemelt fejjel, úgy, hogy ne lehessen szemrehányást tenni érte. Át kell lépni ezen a hullámvölgyön, a játékosok extra motivációra kell leljenek, fejben kell erősebbek legyenek. A labdarúgás nagyon egyszerű játék, mi sokszor bonyolulttá tesszük. Mindent, abszolút mindent bele kell adni a játékba, ha valaki 45-50 percig tud maximumot nyújtani, akkor addig hozza ki a legtöbbet magából, majd kérje a cserét és kész – fogalmazott.

Fülöp István szerint érthető módon nem a legjobb a hangulat az öltözőben.

– Sürgősen össze kell szednünk magunkat, hogy teljesítsük a célkitűzést, tudjuk, hogy nem ez a csapat igazi értéke, ennél többre vagyunk képesek. Edzéseken jól készülünk, a meccseket jól kezdjük, de a végén valami történik, miután gólt rúgunk, az ellenfél kiegyenlít, és ez nincs rendjén, ki kell találnunk, mit tehetünk, többet kell szaladnunk, és meg kell mutatnunk, hogy nagyon akarjuk a sikert – mondta el a játékos.

A Román-kupa tizenhatoddöntőjének mai programja: 16 órától FC Argeş–Jászvásári Poli, 18 órától Petrolul–Mioveni, 19 órától Kolozsvári U–Ştiinţa Miroslava, 20.30-tól Sepsi OSK–Krajovai CSU.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük