Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krajova ellen a három pontért

Krajova ellen a három pontért Sport

Nem sok ideje jut a pihenésre a szombaton Temesváron ikszelő Sepsi OSK-nak (0-0), ugyanis a sepsiszentgyörgyiek ma újabb bajnokit játszanak az élvonalbeli pontvadászat 11., hétközi fordulójában. A Suciu Valentin által irányított piros-fehérek az élbolyhoz tartozó Krajovát próbálják legyűrni a brassói Ifjúsági Stadionban, annál is inkább, mivel két legutóbbi hazai mérkőzésüket elveszítették.

Suciu Valentin több alapemberét nélkülözni kényszerült a szombati, temesvári kiszálláson, ennek ellenére a csapat az egész meccsen stabil játékot mutatott. A mai találkozón azonban jobb helyzetkihasználásra lesz szükség. Az OSK célja a két mérkőzés óta tartó gólképtelenséget megszakítani, és megnyerni a találkozót. Ha a támadó szellemű játék jó védekezéssel tudna párosulni, meglehetne a régóta várt győzelem, vele együtt pedig az áhított három pont.

– Hosszú kiszállás és számunkra pozitív eredmény után vagyunk, igazából ennél többet nem vártam a temesvári meccstől. Ha realisták akarunk lenni, akkor be kell ismernünk, hogy a végjátékban akár ki is kaphattunk volna, így elégedettek kell legyünk az egy ponttal. Ma újabb kemény összecsapás vár ránk egy jó formában levő ellenféllel szemben, aki legutóbb a Dinamo ellen mutatta meg mire képes, 2-0-s hátrányból egyenlített ki, de akár meg is nyerhette volna a mérkőzést. Kiváló játékerőt képviselnek, remek támadósorral, a román bajnokságban új mentalitást képviselő edző, Devis Mangia irányításával. Számunkra a három pont a cél, úgy érzem, felkészültünk erre, fordulóról fordulóra jobban teljesítünk, van folytonosság a játékunkban, ami örvendetes, de ennél többre vagyunk képesek – fogalmazott Suciu Valentin vezetőedző hétfői sajtótájékoztatóján.

A szakember kitért arra is, hogy a sérüléssel küszködő játékosok – Hadnagy, Petre, Fülöp – még nem százszázalékosak, egyelőre nem tudni, számolhat-e velük ma este. A temesvári meccs hőse Fejér Csongor Béla hálóőr volt, bravúrjainak köszönhetően érintetlen maradt a sepsiszentgyörgyiek hálója.

– Minden alkalommal, amikor pályára lépek, igyekszem kihozni magamból a maximumot, azért koncentrálok, hogy segítsem a csapatot, és lehetőleg ne kapjunk gólt, az a legfontosabb számomra, hogy nyerjünk – nyilatkozta a 22 éves kapus.

A 10. forduló eddigi eredményei: Juventus – Botoşani 0-2, Jászvásár – Voluntari 2-1, Temesvár – Sepsi OSK 0-0, Krajova – Dinamo 2-2, Chiajna – Kolozsvári CFR 0-1, FCSB – Medgyes 4-0. Az Astra – Viitorul találkozó tegnapi lapzártánk után kezdődött.

A 11. forduló műsora: ma Voluntari – Temesvár (18.30-tól), Sepsi OSK – Krajova (21 órától); szerdán Botoşani – Jászvásár (18.30-tól), Dinamo – Chiajna (21 órától); csütörtökön Viitorul – Juventus (16.30-tól), Medgyes – Astra Giurgiu (18.30-tól), Kolozsvári CFR – FCSB (21 órától).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük