Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közvitán a módszertan

Megoldódik a bajnoki címvédő Sepsi–SIC női kosárlabda csapat finanszírozása a 2017-2018-as szezonra, ígéri Antal Árpád. A helyi tanács augusztusi ülésén hagyta jóvá, hogy a második félévben Sepsiszentgyörgy 35 ezer lejjel járuljon hozzá a klub tevékenységéhez, ezt az összeget azonban csak működési és adminisztratív költségekre fordíthatják.

A további támogatást az új sporttörvény alapján kellene majd biztosítania a városi, illetve a megyei önkormányzatnak. Sepsiszentgyörgy polgármestere érdeklődésünkre sajtótájékoztatóján elmondta, az „ő szempontjából” nem lesznek gondok a Sepsi–SIC finanszírozása körül. Sok tárgyalás, energia, vita áll mögötte, de most már konkrét előrelépések történtek ebben a kérdésben. „Az új sporttörvény szerint a megye is és a város is meghirdette a közmeghallgatást a metodológiára. Az új ugyanis törvény előírja, hogy minden önkormányzatnak el kell fogadnia a saját finanszírozási módszertanát”, mondta az elöljáró.

A közmeghallgatás hamarosan hónapban lejár, így a sepsiszentgyörgyi tanács mg szeptember folyamán meghozhatja a döntést arra vonatkozóan, hogy mennyivel támogatják a kosárlabdacsapatot. Ami újdonság, és egyben pozitív elem, fűzte hozzá a városvezető, hogy gyakorlatilag nem költségvetési évben, hanem sportidényben tudnak gondolkodni. „Tehát nem december 31-ig fogjuk elfogadni a finanszírozást, hanem a 2017-2018-as játékszezonra, ami azt jelenti, hogy decemberben, januárban és februárban is le tudnak hívni pénzeket, még akkor is, ha nem lesz a városnak elfogadott költségvetése”, magyarázta Antal Árpád.

A Sepsi–SIC Sportklub Egyesületnek három alapító tagja van: Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa, továbbá Kovászna megye 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosaként. Ezen kívül a klub költségvetésének egy bizonyos százalékát támogatásokból és jegyek, bérletek értékesítéséből teremtik elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük