Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel a diadalhoz

Közel a diadalhoz Sport

A görögországi Prosotsaniban zajlott múlt hétvégén a rövidpályás ifjúsági műfalmászó Balkán-bajnokság. Romániát hat versenyző és két edző képviselte, közülük négyen – Sántha Róbert, Lara Vornehm, Czirmai Anna és Szőcs Károly Csaba – sepsiszentgyörgyiek.

A 18–19 éves kategóriában versenyző Sántha Róbert egyértelmű favoritként indult, ennek megfelelően nagy nyomás nehezedett a fiatal mászóra. A selejtezőkben toronymagasan vezetett, elsőként jutott a fináléba, ahol azonban szervezési hibák miatt nem tudta kihozni magából a maximumot, így harmadik lett török és görög versenytársai mögött. Az ifjúsági B-kategóriában, a 14–15 éves korosztályban Czirmai Anna a 12. helyen végzett, ugyanitt a bukaresti Ariana Dudău ezüstérmet szerzett.
A 14 év alattiaknak is szerveztek versenyt, azonban a népes nemzetközi mezőny ellenére ez nem számított Balkán-bajnokságnak. Itt Lara Vornehm nagyon jó teljesítménnyel bejutott a döntőbe, ahol harmadik helyen végzett, alulmaradva egy bolgár és egy macedón ellenféllel szemben.
Az Adrenalin SK műfalmászói októberben a hosszúfalas Balkán-bajnokságon szerepelnek Törökországban. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük