Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korcsolyacipős tündérek

Korcsolyacipős tündérek Sport

Finomság, törékenység, elegancia, kecsesség és báj – mind-mind a műkorcsolyázók jellemzői, ugyanakkor hihetetlen profizmus és mérhetetlen sok munka áll egy-egy látványos kűr mögött. Erről a céhes városbeliek is meggyőződhettek, ugyanis csütörtöktől szombatig a kézdivásárhelyi műjégpályán zajlott a nemzetközi Olympic Hopes (Olimpiai Reménységek) nevű műkorcsolyaverseny.

Három nap, hat ország, 70 induló, a legkisebb versenyző 6, a legnagyobb 18 éves – néhány számadat a nemzetközi viadalról, amely főleg a délutáni órákban, teli lelátó előtt zajlott. A korábban csak tévéképernyőkön látott csodaszépen kivitelezett mozdulatokra, forgásokra és látványos ugrásokra igencsak fogékonynak bizonyult a közönség. A kiírás egyben az ifjúsági korosztály országos bajnoksága is volt, a rövid és szabadprogramot követően Ana Sofia Beschea végzett az élen, ő képviselheti Romániát a korosztályos világbajnokságon.

– Románia általában évente két nemzetközi versenyt szervez, és ezúttal azért esett a kézdivásárhelyi műjégpályára a választás, mert jelenleg a legszebb létesítmény az országban, a feltételek adottak, a fogadtatás és a szervezés is remek. Mindenki számára nagyszerű tapasztalat egy ilyen verseny, és úgy tűnik, ezentúl a többi műkorcsolyaversenyt is idehozzuk, bármilyen nemzetközi viadalt meg lehet itt szervezni – mondta el érdeklődésünkre Bogyó-Löffler Mária edző, a Román Korcsolya-szövetség alelnöke.

A csíki szakember egyúttal támogatását is kifejezte a kézdivásárhelyi műkorcsolya-szakosztálynak.

– Dicsérendő, hogy nem most teszik az első lépéseket, hanem már két éve együtt dolgoznak, szorítunk nekik, hogy tudják folytatni a megkezdett munkát. Próbáljuk támogatni az itteni kezdeményezést, nyilván tudatában vagyunk annak, hogy komoly anyagi nehézségek vannak itt is, és mindenhol. Ez egy drága sport, mint ahogy a műjégpálya fenntartása is sokba kerül, ezért kell kompromisszumos megoldást találni. Kell a támogatás, az edzőnő ügyes, a szülők hozzáállása is példaértékű, erre oda kell figyelni. Egyéni sportág, de rengeteg gyakorlást igényel, külön-külön kell mindenkivel foglalkozni, napi egy óra nem elég, ha eredményeket akarsz látni, legalább napi két edzés szükséges – fejtette ki az edzőnő, akinek három tanítványa is eljutott az olimpiára.

A Román Korcsolya-szövetség elnökétől, Adrian Ciobanutól megtudtuk, hogy két hét múlva újabb jégvarázsban gyönyörködhetünk, mivel itt rendezik a gyerekek országos bajnokságát. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük