Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kolozsváron botlott a címvédő

Kolozsváron botlott a címvédő Sport

A címvédő és listavezető Sepsi–SIC meglepetésre tizenhárom pontos vereséget szenvedett szombaton, Kolozsváron, a női kosárlabda Nemzeti Liga 27. fordulójának erdélyi rangadóján. Az eredmény semmit sem változtat a két csapat rangsorbeli pozícióján, a sepsiszentgyörgyiek éllovasként, a kincses városbeliek a második helyről várhatják a rájátszást, addig azonban még hátravan a keddi játéknap a középszakaszból.

Meglepetéssel ért véget a szombat esti erdélyi kosárlabda rangadó, a Kolozsvári Egyetem borította a papírformát az éllovas Sepsi–SIC-el szemben, és a két csapat közti szezonbeli ötödik összecsapáson első győzelmét aratta a zöld-fehérek felett. Élénk mérkőzést vívtak a felek, a második negyed végéig kiegyenlített volt a játék, 40-39-es állásnál fordulhattak a csapatok.

Szünet után meglódultak a hazaiak, a jól pontozó Dixon, Denson és Mandache trió egy 10-3-as rohamra vezette a kincses városbelieket, akik innentől kezdve már nem adták ki kezükből a vezetést, és 52-46-ról kezdték a záró szakaszt. A Sepsi–SIC Jeffery vezényletével mindent megpróbált, de a döntő pillanatokban játékosai több hibát is vétettek, a támadások pontatlanok voltak, a ziccerek kimaradtak, a zöld-fehér keret igencsak megérezte Amanda Thompson hiányát. A kegyelemdöfést Butulija hárompontosa adta meg, az eredményesen hajrázó hazai csapat megérdemelten fektette két vállra a címvédőt. Végeredmény: Kolozsvári Egyetem – Sepsi–SIC 70-57 (16-18, 24-21, 12-7, 18-11). A hazaiaktól a 17 pontig jutó Natasha Nicole Dixon tűnt ki, Brittany Janelle Denson 16 pontot, 7 lepattanót és egy gólpasszt, míg Andra Mandache 13 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A sepsiszentgyörgyieknél Janeesha Jeffery hozta formáját, 18/6 pontot, 7 lepattanót és 3 gólpasszt tett be a közösbe, Chalysa Janee Shegog 12 ponttal és 9 lepattanóval tűnt ki a mezőnyből, de Chandra Harrisnek sincs oka szégyenkezni, a maga 11 pontjával, 6 lepattanójával és egy gólpasszával.

A forduló többi eredménye: Brassói Olimpia – CSM Târgovişte 80-74, Szatmárnémeti VSK – Galaci Phoenix 78-67. Az alsóházban: Alexandria – Marosvásárhely 89-69, Aradi ICIM – Jászvásár 78-41.

Kedden játsszák a középszakasz utolsó körét, a Sepsi–SIC 19 órától Târgoviştet látja vendégül. A felsőház rangsora már nem változhat, a Sepsi–SIC magabiztosan végez az alap- és középszakasz tabellájának élén, Kolozsvár, Târgovişte, Brassó, Galac és Szatmárnémeti a további sorrend. A rájátszás előtt egyedül a hetedik helyezett kiléte kérdéses, szerdán Alexandria és Arad közvetlen meccsen döntik el, hogy ki végez előrébb a tabellán. Bennünket is érdekel, hiszen a rájátszást kettejük közül valamelyik ellen kezdi a Sepsi–SIC. A negyeddöntő március 27-én kezdődik, a második összecsapást 30-án vívják a csapatok, amennyiben szükség lesz egy harmadik mérkőzésre is, azt április 2-án bonyolítják le. Az elődöntős párharcokat április 7-én és 11-én (ha szükség: 14-én is) rendezik, míg a döntő időpontjai: április 21., 22., 26., 27., 30.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük