Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kolarevicék otthonra leltek

Kolarevicék otthonra leltek Sport

A KSE női kosárlabdacsapata bronzérmet nyert az U20-as országos bajnokságon, illetve a felnőtt másodosztály mezőnyében hatodik helyen zárták elődöntős csoportjukat. Ljubomir Kolarevic vezetőedző három éve foglalkozik a csapattal, és további két évig köti a szerződése.

A szerb szakember korcsolyaedző feleségével együtt második otthonra lelt Kézdivásárhelyen, félig magyarnak tartja magát, és több ajánlatot is elutasított a KSE kedvéért.
– Véleményem szerint jó idényt zártunk, ugyan voltak hiányosságok, de az U20-ban elért bronzérmünkkel megkoronáztuk az egészet, és megismételtük azt, amit ezek a lányok két éve az U18-ban már véghezvittek, országos harmadikok lettünk – mondta lapunknak. – Az I. liga már más lapra tartozik, a mezőny legfiatalabb együttese volt a miénk, csak a fővárosi Sportul Studenţesc-nek volt még ilyen fiatal gárdája, míg a többi csapat tapasztalt erőkből állt, némelyek tekintélyes költségvetéssel és amerikai idegenlégiósokkal is rendelkeztek.
A mezőny négy legjobbja – Târgovişte, Konstanca, Nagyvárad és Rapid – épp a napokban küzd a feljutást érő első két hely megszerzéséért Târgoviştén.
– Az volt a tervünk ezzel a fiatal kerettel, hogy meglepetést okozzunk, ami némiképp sikerült is, szoros meccseket játszottunk, nem adtuk olcsón a bőrünket. Ami lényeges, hogy mi kizárólag székely lányokra alapoztunk, helyi és környékbeli tehetséges játékosokra, és igen, megfizettük a tanulópénzt. Az eddigi legerősebb I. ligás bajnokság volt az idei, volt mit tanulniuk a lányoknak. Én is velük együtt tanulok, és biztos vagyok benne, hogy a most szerzett tapasztalatoknak majd a következő szezonban vesszük nagy hasznát – fogalmazott a szerb szakember.
Örvendetesnek nevezte, hogy nem volt rajtuk nyomás a klubvezetés részéről, nem kellett szigorú elvárásoknak megfelelniük.
– Mi is hozhattunk volna tapasztalt hazai, esetleg külföldi játékosokat, de mi értelme lett volna annak? Edzőként számomra hatalmas kihívás a fiatalokkal való munka, lehetőséget adni nekik a fejlődésre, ez az, ami számít. Mi egy kis klub vagyunk, és el kell fogadni, hogy nagyon nehéz nagy eredményeket elérni kis költségvetésből. Mi azon dolgozunk, hogy értékes játékosokat formáljunk a jövőre nézve. Jelenleg jó csapatunk van, ha két tapasztalt játékossal tudnánk erősíteni, akkor már nagyon jó csapatunk lenne. Tőlük edzéseken is tanulhatnának a lányok.
A Román Kosárlabda-szövetség a következő idénytől teljesen átszervezi a női bajnokságot, valószínűleg összeolvasztja az élvonalt és az I. ligát, a csapatokat pedig különböző értékcsoportokra osztja. Egyelőre sok a bizonytalan tényező, ami viszont biztos, hogy a klubokat a nyártól kötelezik a 3×3-as csapatok indítására a szakág országos bajnokságában. A három a három elleni játékkötelezettség plusz terhet ró a klubokra, az ezzel járó felkészülés és szereplés értékes edzésidőt vesz el.
– Fiataloknál különösen fontos a megfelelő alapozás, rákészülés a szezonra, és azt is tekintetbe kell vennünk, hogy nekünk nincsenek hivatásos játékosaink, ezért nem mondhatjuk, hogy különösebben örülünk ennek az ötletnek, de ha ez az elvárás, megoldjuk – jegyezte meg Kolarevic. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük