Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiütéses győzelmet arattak

Kiütéses győzelmet arattak Sport

Háromból harmadik győzelmét is elkönyvelte a címvédő Sepsi-SIC csapata, miután szombaton este 96–57 (30–11, 27–20, 21–10, 18–16) arányban legyűrte a vendég Brassói Olimpiát a Sepsi Arénában, a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 3. fordulójában. A zöld-fehérek továbbra is hibátlanul vezetik a rangsort, csütörtökön az európai kupaporondon is bemutatkoznak.

Parádésan, egy 14–0-s futással kezdett a Gödri-Părăuval, Ghizilă-vel, Higginsszel, Slamovával és Whitteddel felálló Sepsi-SIC, a Biljana Pesovic nélkül játszó vendégek közel négy perc elteltével szerezték meg az első ko­sa­rukat, Candice Warthen törte meg számukra a jeget, de hiába, innen már nem volt visszaút. A szentgyörgyi csapat nem sokkal később Angelika Slamová büntetődobásaival 20 pontra növelte előnyét, az első tíz perc végén már 30–11-re elhúzott a zöld-fehér mezes együttes.
A fölényben játszó hazaiak a folytatásban is érvényesítették akaratukat, és bár a vendégek az első negyedhez képest többször megtalálták az utat a gyűrűbe, ez a lényegen nem változatott. Egy adott pillanatban 15 egységnyire felzárkózott a rövid kispaddal rendelkező Olimpia, amire Solopova két triplával válaszolt (40–19), majd Higgins és Ghizilă pontjaival elérte az 50-et a Sepsi-SIC, nagyszünetben pedig 57–31 állt az eredményjelzőn.
Slamová hárompontosával kezdődött a harmadik felvonás, míg Kristina Higgins egyértelműen uralta a palánk alatti területet, így a szentgyörgyi együttes 37 pontos előny tudatában kezdhette az utolsó tíz percet (78–41). A negyedik negyed elején Anca Șipoș egy triplával és egy büntetődobással válaszolt Amira Al Ash Hab kosarára, majd állandósult a 39 pontos különbség. A mérkőzés utolsó kosarát Jankó szerezte, beállítva a 96–57 arányú végeredményt. A Sepsi-SIC lehengerlő játékkal, megérdemelt győzelmet aratott.
Zoran Mikes vezetőedző minden kosárlabdázónak játéklehetőséget adott, bemutatkozott Jankó Edit és Ioachim Adrienn is. A zöld-fehér mezesek minden szempontból jobbak voltak ellenfelüknél, ellentámadásból nem kevesebb, mint 38 pontot szereztek, több lepattanót gyűjtöttek, valamint távolról és féltávról egyaránt hatékonyabban céloztak. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 18 pontos Angelika Slamová volt, illetve Kristina Higgins a harmadik mérkőzését is dupla-duplával (17 pont és 11 lepattanó) fejezte be.
Sepsi-SIC: Ghizilă 5/3, Gödri-Părău 7/3, Slamová 18/6, Whitted 16/3, Higgins 17. Cserék: Pašić 9, Demeter 8, Ioachim, Șipoș 4/3, Solopova 8/6, Kovács 2, Jankó 2. Vezetőedző: Zoran Mikes. Brassó: Arsenic 11, Ferenczi 2, Podar 23/12, Warthen 4, Bartee 4. Cserék: Crasnic, Pesovic, Szmutku 2, Al Ash Hab 11, Filip. Vezetőedző: Dan Calancea.
A Sepsi-SIC legközelebb csütörtökön 19 órától lép pályára, az Európa-kupa D-csoportjának 1. fordulójában az orosz WBC Enisey látogat a Sepsi Arénába. A bajnokságban október 28-án, vasárnap 17 órától a Kolozsvári Egyetem otthonába látogat a címvédő.
A B-értékcsoportban érdekelt KSE hétvégi, Alexandria elleni mérkőzését elnapolták, a kézdivásárhelyiek legközelebb október 27-én a fővárosi Rapid otthonában mérkőznek. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük