Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiütéses győzelem

Kiütéses győzelem Sport

Hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Sepsi OSK a Poli Iași ellenében a labdarúgó I. liga 4. fordulójában. Ám nemcsak az eredmény, hanem főként az időnként sziporkázó játék adhat bizakodást a jövőre nézve.

Eugen Neagoe vezetőedző a Niczuly – Gabriel, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vasvári, Mensah – Fülöp, Drăghici, Tandia összeállításban küldte pályára csapatát. A magabiztosan kezdő hazaiak már a 30. percben megszerezték a vezetést a Tandia passzával élni tudó Ousmane Viera révén, igaz, lövése megpattant az egyik védőn, és a kapusnak még így is illett volna kivédenie. Az 56. percben aztán már a vendégek hálóőrét, Alberto Cobreát sem lehetett hibáztatni Velev lapos lövésénél, a kegyelemdöfést pedig a csereként beálló Yasin Hamed adta meg a 78. percben, remek ellentámadás lezárásaként.
A szentgyörgyi csapat 51 százalékban birtokolta a labdát, és 11 helyzetet dolgozott ki. A játék képét mutatja, hogy az ellenfél egészen az utolsó percekig nem tudta veszélyeztetni Niczuly kapuját, akkor is csak a védelem rövidzárlata folytán, de az OSK győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Ezt egyébként a vendégek szakvezetője, Flavius Stoican is elismerte a mérkőzést követően, nem is próbált semmit – mert nem is volt oka rá – Andrei Chivulete játékvezetőre kenni. Eugen Neagoe természetesen elégedett volt csapata teljesítményével, újságírói kérdésre megjegyezvén, hogy senkinek nem áll szándékában eligazolni a klubtól, ahol minden feltétel adott a jó felkészüléshez, a fizetések sem késnek. Azt is előrevetítette viszont, hogy a következő, FCSB elleni idegenbeli mérkőzésük (augusztus 19-én) nehezebb lesz, de pontért, pontokért mennek Bukarestbe.
A vendégeknél az 51. percben pályára lépett az a Patrick-Mihai Petre is, akivel az előző idényben úgymond „egészségügyi okokból” volt kénytelen szerződést bontani az OSK. „Gyógyulását” hatalmas füttykoncerttel díjazta a közönség, amely minden labdaérintésénél hangot adott nemtetszésének. Petre memóriája igencsak rövid, a mérkőzést követő nyilatkoztában ugyanis értetlenségének adott hangot a Székely Légió viszonyulását illetően…
Győzelmével a Sepsi OSK hétre növelte pontjai számát, és ha csak egy napra is, de a táblázat élére ugrott! A forduló további eredményei: Botoșani – Astra Giurgiu 1–1, FC Dunarea Calarași – CS Universitatea Craiova 1–3, FC Voluntari – CFR Cluj 1–2. A Gaz Metan Medias – FC FCSB összecsapás lapzárta után zajlott, a Dinamo – FC Viitorul mérkőzésre ma 21 órakor kerül sor. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük