Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitettek magukért a karatékák

Kitettek magukért a karatékák Sport

A Budapest melletti Szigetszentmiklóson február 24-én rendezték meg a 26. Tatami-kupa nevet viselő nemzetközi karateversenyt. A 12 ország – Ausztria, Horvátország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Svájc, Panama, Svédország és Magyarország – 700 versenyzőjét felvonultató viadalon a megyeszékhelyi Sport-All SC (edzők: Gál Radu, Gergely Tamás és Vass Hunor) 19 növendéke is tatamira lépett.

A sepsiszentgyörgyi sportolók újból bizonyságot tettek felkészültségükről és rátermettségükről, kettős leigazolással, a Sport-All, illetve az MTK Budapest színeiben taroltak a csapatversenyben, és átvehették a legeredményesebb csapatnak járó serleget. A háromszékiek összesen 10 érmet szereztek, amelyből 4 arany-, 1 ezüst-, és 5 bronzérem. Ami az MTK összeredményt illeti, 51 sportolójuk összesen 40 éremmel gazdagította gyűjteményüket: 21 arannyal, 6 ezüsttel és 13 bronzéremmel.
A sepsiszentgyörgyi aranyérmesek (kumite): Bartos Norbert (kadét korosztály, -63 kg), Csorba Ede (kadét, -52 kg), Mezei Dominik (8–9 év, -37 kg) és Török Panka (8–9 év, -28 kg). Ezüstérmes: Halmágyi Chanel (10–11 év, -32 kg). Bronzérmesek: Daragics Viktória (10–11 év, -38 kg), Gödri-Mártis Huba (kadét, -52 kg), Péter Máté (10–11 év, -34 kg), Ruzsa Balázs (12–13 év, +50 kg), Tölgyesi Gergő (8–9 év, -32 kg).
A csapatverseny végeredménye: 1. MTK 88 ponttal, 2. UTE 65, 3. Champion Ukraine 34.
– Idei második versenyünk volt, egyben minden idők legeredményesebb Tatami-kupája csapatunknak. Egy ilyen rangos mezőnyben remekül helytálltunk. A csapatunk azon tagjai, akik nem értek el dobogós helyezést, azok is nagyszerűen szerepeltek és több nyertes küzdelmet könyvelhetnek el, dicséret illeti őket is! Köszönet a szülőknek, akik fáradtságot nem ismerve elkísértek, és mellettünk álltak – nyilatkozta lapunknak Vass Hunor szakvezető, aki egyúttal köszönetet mondott támogatóiknak, az Orex, MCC, Comert Ata, KTW, Sport Világ és Eniplast vállalkozásoknak is.
A Sport-All SC-nál nem áll meg a munka, a folyamatos edzések mellett készülnek Felvidékre, ahol a pozsonyi Grand Prix-en méretkeznek meg, illetve rögtön utána a Szófiában megrendezendő Nikon nemzetközi kupán. A két hét múlva esedékes országos shotokan-bajnokságon az utánpótlás-csapatukat indítják. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük