Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kis csapat nagy lélekkel

Kis csapat nagy lélekkel Sport

Fennállása legfontosabb mérföldkövéhez érkezett a 2011-ben alapított sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgóklub, amely vasárnap az Astra Giurgiu ellen megkezdi szereplését az élvonalbeli bajnokságban. A piros-fehér mezes alakulat vezetőedzője, Suciu Valentin és két játékosa, a csapatkapitány Hadnagy Attila és a nemrég eligazolt Victor Astafei tegnap sajtótájékoztató keretében nyilatkozott a vasárnapi rajtról.

Suciu Valentin szűkre szabottnak ítélte a felkészülési időszakot, ugyanakkor örül, hogy értékes játékosokkal sikerült bővíteni a keretet.

– Nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, hogy rendezzük sorainkat miután kiharcoltuk a feljutást, amelynek természetesen nagyon örülünk, ez volt a hosszú távú célunk, de némiképp meglepetésként ért, hogy ilyen hamar, egy év alatt sikerült ezt elérnünk. Mindazonáltal igyekeztünk kihasználni ezt a periódust, és remélem, ez irányú törekvéseinket a pályán is meg tudjuk mutatni. Tisztában vagyunk vele, hogy magasra tettük a mércét, a háromszékieknek nagy elvárásaik vannak velünk szemben, reméljük, hogy erőfeszítéseink által sikerül nekik örömet szerezni – közölte a vezetőedző.

A felkészülési időszak rövidsége ellenére a klub tíz labdarúgó játékjogát szerezte meg, Suciu szerint nem a nevük alapján, hanem a tudásuk és képességeik alapján esett rájuk a választásuk.

– Az előző szezonban is bizalmat szavaztunk olyan futballistáknak, akiket különféle okokból megbélyegeztek csapatuknál, és lám, mit sikerült véghezvinnünk. Ezúttal is nagy bizalommal vagyunk az új szerzemények iránt, reméljük, nemcsak a tapasztalatuk, hanem az odaadásuk által is hozzátesznek a csapat játékához – mondta.

A fiatal edző nagyon nehéz nyitányra számít az Astra ellen, ráadásul – saját kérésükre – idegenben kell felvegyék a kesztyűt a tavalyi bajnokcsapattal szemben.

– Részünkről mindent megtettünk az elmúlt időszakban, hogy felzárkóztassuk a csapatot a többi élvonalbeli klub szintjéhez, de élesben fog kiderülni mennyire sikerült ez. A keret értékét a felkészülési mérkőzések alapján nem lehet megállapítani biztosan, azok a meccsek csupán részleges képet mutatnak, majd a bajnokságban meglátjuk mire lesz elég a mostani játékosállomány. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a tőle telhető legtöbbet fogja nyújtani. Ne feledjük, kiscsapat vagyunk egy kisvárosból, és most először szerepelünk ezen a szinten. Legyünk realisták, és örüljünk minden egyes mérkőzésnek. Ami mellettünk szól, hogy mindenki szívvel-lélekkel teszi a dolgát, és a hátunk mögött van egy fantasztikus szurkolótábor, amelyre ezentúl még nagyobb szükségünk lesz, hogy 12. játékosként segítsen bennünket – fejtette ki Suciu, kiemelve, hogy a keret 12 tagjának van már élvonalbeli tapasztalata, az edzői stábnak nincs még. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, korai lenne elvárni, hogy összeszokott egységet alkosson a csapat, kivéve azokat, akik előzőleg is itt játszottak, de biztos benne, hogy gyorsan kialakul a csapategység.

Victor Astafei a maláj Selangor FA-tól igazolt az OSK-hoz. A 30 éves támadó úgy fogalmazott, nagyon örül a hazatérésnek, csodálatos embereket ismert meg a klubnál, és reméli, hogy kedvező benyomást tudnak kelteni az I. ligában, ugyanakkor biztos benne, hogy meccsről meccsre javulni fog a csapat teljesítménye.

Hadnagy Attila alig egy év kihagyás után térhet vissza a román élvonalba, amelynek tavaly intett búcsút azáltal, hogy Botoşani-ról hazaköltözött Sepsiszentgyörgyre.

– Amikor eljöttem Botoşani-ból legmerészebb álmaimban sem hittem volna, hogy egy év múlva újra az élvonalban futballozhatok. Csodálatos érzés, hogy történelmet írtunk, és felrajzoltuk Sepsiszentgyörgyöt az I. liga térképére. Hosszú út és kemény munka áll mögöttünk az elmúlt idényben, amit 10 szabadnap követett, és újra elkezdtünk dolgozni azért, hogy megálljuk a helyünket az I. ligában is. Az a véleményem, hogy erre minden esélyünk megvan, a játékosokban sok a bizonyítási vágy, és senki sem számol velünk. Tavaly a II. liga rajtjánál is leírtak minket, mondván, biztos kiesők leszünk, és bebizonyítottuk mindenkinek, mekkorát tévedtek. Most is okozhatunk meglepetést. A lényeg, hogy ne essünk ki, szokjunk össze, menjen jól a játék, az első évben nem lehetnek hatalmas elvárásaink – fejtette ki a csapatkapitány.

A Sepsi OSK gólkirálya emlékeztetett, az Astránál ugyan sok változás történt, de a tapasztalat mellettük szól, így ők az esélyesebbek, viszont a mieink elszántságban föléjük kerekedhetnek. Hadnagy már a harmadik fordulóban visszatérhet nagy sikerei helyszínére, Botoşani-ba, aminek a csatár nagyon örül, mivel a szívéhez nőtt a moldvai város, de azért nem fogja sajnálni, ha gólt szerez ellenük.

Az I. liga első fordulójában: ma Kraiova–Jászvásári Poli (21 óra); szombaton Concordia Chiajna–Temesvári Poli (18.30), Bukaresti Juventus–Bukaresti Dinamo (21 óra); vasárnap Astra Giurgiu–Sepsi OSK (18.30), FCSB–FC Voluntari (21 óra); hétfőn FC Viitorul–Medgyesi Gázmetán (18.30), Botoşani–Kolozsvári CFR (21 óra). A mérkőzéseket a Digi Sport és a Docle Sport közvetíti.

 

A Sepsi OSK jelenlegi játékoskerete: kapusok: Niczuly Roland, Fejér Béla, Bogdan Miron; mezőnyjátékosok: Hadnagy Attila (csapatkapitány), Kilyén Szabolcs, Mitra Szilárd, Ionuţ Ursu, Cristian Oroş, Florin Dumbravă, Sebastian Ghinga, Răzvan Damian, Ciprian Răduţoiu, Constantin Grecu, Marius Burlacu, Dragoş Huiban, Issa Thiaw, Victor Astafei, Veress Zsombor, Claudiu Herea, Patrick Petre, Linas Pilibaitis, Cristian Dima, Sandu Iovu, Marius Papsys. Edzők: Suciu Valentin, Nagy Sándor, Kulcsár László.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük