Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kipipálva az első győzelem

Kipipálva az első győzelem Sport

Első „hazai” mérkőzésén elkönyvelte első élvonalbeli győzelmét a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az I. liga 2. fordulójának nyitányán, pénteken megérdemelt 2-1-es diadalt aratott a szintén újonc Bukaresti Juventus felett, a brassói Tineretului Stadionban. Gólnélküli első félidőt követően Ghinga és Herea góljai döntötték el a három pont sorsát, a fővárosiak csak szépíteni tudtak.

A Sepsi OSK úgy kezdett a Juventus ellen, hogy kétség se férjen ahhoz, ki akarja elszántabban a sikert, a „hazai pálya” és a lelátókon helyet foglaló több ezer piros-fehér mezes szurkoló helyzetelőnyt és feltehetőleg extra motivációt jelentett a mieinknek. A sepsiszentgyörgyi együttes az első 45 percben több helyzetet is kidolgozott, azonban pontatlanul játszott a kapu előtt. Az első ígéretesebb megmozdulásra öt percet kellett várni, amikor Astafei jobboldali beadását Issa fejelhette kapura, azonban próbálkozása jóval a léc fölé sikerült. Gyors kontrával válaszolt a Juventus, a jó helyzetbe kerülő Stoenac azonban mellé lőtt. Ezt követően hosszabb időre leült a játék, majd a 31. percben Stoenac veszélyeztetett ismét egy 20 méterről eleresztett bombával, illetve pár perc múlva az OSK jutott szabadrúgáshoz, de Herea szerencsétlenül találta el a labdát, amely messze elszállt a léc felett.

A második félidőben jobban kezdett a Juventus, ám a 62. percben a Sepsi OSK szerezte meg a vezetést. Patrick Petre szögletrúgását Ursu fejelte rá, az ellenfél kapusa viszont résen volt, kiütötte a lasztit, amelyre a csereként beállt Fülöp csapott le, de csak a kapufát találta el. Az általános kavarodásban a labda Ghingához került, aki sporttörténelmi tettet hajtott végre azzal, hogy betuszkolta azt a hálóba (1–0), ő szerezte a Sepsi OSK első találatát az élvonalban!

A gól után lendületesebben fűzték akcióikat a piros-fehér mezesek, a 79. percben például Hadnagy állt legközelebb a gólszerzéshez, Astafei beadását a büntetőpontról fejelte rá, és kevés hiányzott, hogy ne a hálóban kössön ki a laszti.

Nem hagyták annyiban a dolgot a vendégek, akik a végjátékban rákapcsoltak a kiegyenlítés reményében, a 84. percben Țâră dolgoztatta meg Niczulyt, majd egyre veszélyesebben támadtak, kapkodásra kényszerítve a sepsiszentgyörgyi védelmet. Egy eladott labda viszont megpecsételte sorsukat, az ötperces hosszabbítás első minutumában Patrick Petre mesteri passzát Herea köszönte szépen, és kihasználva a lehetőséget, kilőtte a hosszú sarkot (2–0). Az izgalmak azonban itt nem értek véget, a meccsen legveszélyesebb fővárosi, Stoenac remekül találta el a labdát, és védhetetlen góllal szépített (2–1).

Labdarúgó I. liga, 2. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresti Juventus 2-1 (0-0), gólszerzők: Ghinga (62.), Herea (90+1.), illetve Stoenac (90+3.). Játékvezetők: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), Vasile Marinescu (Bukarest), Dragoș Iliescu (Craiova).

Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Oros (Damian, 60.), Ursu, Dumbravă – Ghinga, Issa (Fülöp, 53.), Astafei (Pilibaitis, 87.), Herea, P. Petre – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Juventus: Mingote – Beța (Țâră, 69.), Benga, Walace, Ștefan – Stoenac, Lungu (Bucșa, 46.), Băjenaru – Buhăescu, Măzărache, C. Petre (Călințaru, 46.). Edző: Daniel Oprița.

Sárga lap: Issa (24.), Hadnagy (66.), Niczuly (90+5.), illetve C. Petre (4.), Walace (39.), Stoenac (52.), Măzărache (57.).

További eredmények a 2. fordulóból: Temesvári Poli–FCSB 0–1 (gólszerző: Gnohere 63.), CSU Craiova–Concordia Chiajna 1–1 (Baluta 14., illetve Cristescu 23.), Kolozsvári CFR–FC Viitorul 2–0 (Vera 18., Boli 82.). Tegnap rendezték a Jászvásár–Medgyes és a Dinamo–Botoşani találkozókat, ma 21 órától kerül sor a FC Voluntari–Astra Giurgiu összecsapásra.

 

Mestermérleg: Suciu Valentin

Három nagyon fontos pontot szereztünk, nagyon örülök, hogy sikerült behúzni a győzelmet egy olyan csapat ellen, mint a Juventus, amely jól áll a pályán, értékes játékosokkal. Nem könnyítették meg a dolgunkat, de annál nagyobb az örömünk és annál inkább a fiúk érdeme, hogy sikerült nyernünk ellenük.

Sajnálatos módon, kényszercserét kellett végrehajtanunk a 60. percben, Oros rosszul érezte magát, a helyére lépő Damiannak nem volt ideje kellőképpen bemelegíteni, ez megzavarta a védelmünket, többet tévedtünk, és megengedtük az ellenfélnek, hogy veszélyes legyen a tizenhatoson belül. Nem szabadott volna gólt kapnunk, de azt hiszem, a megszerzett három pont ennél fontosabb – nyilatkozta meccs után Suciu Valentin edző, aki úgy fogalmazott, az első nyertes meccs még több motivációt ad számára, ennek megfelelően a folytatásban igyekszik maximumot kihozni magából és a játékosaiból is.

A 3. fordulóbeli, Botoşani elleni pénteki kiszállásra utalva Suciu elmondta, tisztelik az ellenfelet, amely stabil teljesítményt nyújt mérkőzésről mérkőzésre, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy pontokkal térjenek haza. A montenegrói támadóról, Stefan Nikolicról szólva az edző elmondta, fizikailag még nem áll készen, ráadásul egészségi gondjai is voltak, de azon vannak, hogy mihamarabb felzárkózzon a többiekhez, és a pályán megmutassa, mire képes. A felkészülési időszak rövidsége miatt még nem állnak ott, ahol az edzői stáb szeretné, több új szerzemény később csatlakozott a kerethez, de keményen dolgoznak, hogy mihamarabb a lehető legjobb formájukat hozhassák. A szakember kiemelte Patrick Petre érdemeit, aki mindkét gólnál közre játszott. Suciu minden támogatásáról biztosította a fiatal játékost, aki az utóbbi időben a bulvármédia egyik kedvence volt a botrányai miatt, az edző szerint kár lenne egy ilyen tehetséget veszendőbe hagyni.

– Nagyszerűen érezzük magunkat Brassóban, remek kondíciók állnak rendelkezésünkre, amelyek meghaladják az otthoni lehetőségeinket. Ugyanakkor remélem, hogy mihamarabb ténylegesen is hazai pályán játszhatunk, ahol még több néző szurkol nekünk, mivel a szurkolók biztatása nagyon sokat nyom a latban – fejtette ki Suciu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük