Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kifogott rajtuk a pálya

Kifogott rajtuk a pálya Sport

Amint arról korábban már hírt adtunk, a sepsiszentgyörgyi Tri-Aluta bajnoka, Dániel Attila szombaton a spanyolországi Soriában tartott duatlon Európa-bajnokságon indult, ám nem sikerült befejeznie a versenyt.

– Ez volt az eddigi legnehezebb Eb, amelyen rajthoz álltam, egyrészt a rendkívül kedvezőtlen időjárás miatt, másrészt a szervezők nagyon kemény pályát jelöltek ki, ahol a 10 km-es első futásnál mintegy 180 méter pozitív szintkülönbség volt, amire ráadásként következett a 40 km-es bringapálya több mint 600 méteres pozitív szintkülönbséggel – részletezte a nehézségeket a sportoló.

Kétpróbázónk jól kezdte a szaladást, az első 4 kilométeren az élbolyban haladt, ám a hat körből álló kerékpározás során leszakadt a mezőnytől, és kizárták.

– A szaladással viszonylag elégedett vagyok, viszont a bringázásnál a 6. körben elfogyott az erőm a kemény pályán, emiatt leszakadtam, nem fejeztem be a versenyt – mesélte Attila, aki hálával tartozik szponzorainak (Bellotto, Prodent Kft., Sportatlon.ro és Isostar). Legközelebb május 14-én a kolozsvári országos bajnokságon bizonyíthat.

Románia képviseletében Budai Róbert a 28., Ciprian Bălănescu a 31. helyen végzett, míg a paraduatlonban versenyző csíkszeredai Tămîrjan Róbert harmadik lett a PTS4 kategóriában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük