Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézzel, lábbal

A magyar női kézilabda ünnepére készül Budapest, páratlan parádénak ígérkezik az előttünk álló hétvége. Aligha bánnák a magyar fővárosi szurkolók, ha a három nap végén a győriek örülnének a legjobban.
A Bajnokok Ligája 2017-2018-as döntő tornáját rendezik a Papp László Sportarénában, a május 12-i nyitány mindjárt Győr – Bukarest magyar-román viadal a városokat illetően. A Győri Audi ETO és a CSM Bukarest is nemzetközi csapat, a kettő együtt világválogatottnak is beillene, de egy-egy várost, illetve országot képviselnek. Ki­egyensúlyozott mérkőzésre lehet számítani, ám icipicit a bukarestiek javára szól a „csapathúzó” Cristina Neagu jelenléte, illetve a Győr három klasszisának (Mörk, Tomori, Knedlikova) hiánya, sérülés miatti kimaradása.
A magyar csapatnál azonban éppen a viszonylagos hátrány lehet a siker kulcsa. Egyfelől a Neagu semlegesítése, lendületének megtörése (akár emberfogással is), másfelől a hiányzók pótlásával felruházott játékosok erős lélektani motivációja. Az esélyek szempontjából jobb, ha Görbiczék az első nap első mérkőzésén játszanak Neaguékkal, akik több klasszis cserejátékossal rendelkeznek, ami előny nekik a második napra. Hát legyen előny a… bronzmérkőzésükre! Vasárnap van ugyanis Görbicz Anita születésnapja, ahhoz pedig a döntő illik legjobban.
A szombati-vasárnapi négy BL-mérkőzés üdítő körítéseként a játékosok ma közönségtalálkozókon vesznek részt. Ma és holnap sor kerül a lassan hagyományossá váló utánpótlás-tornára is, ahol a „leendő világverő magyar válogatott” (U20) játszik.
Ugrás lélekben a focihoz, a Sepsi OSK ez ideig pragmatikusnak bizonyult a kiesés elkerüléséért kiírt alsóházi rájátszásban, célját a fő vetélytársak eredményei is segítik. A közvetlen ellenfelekkel szembeni sepsiszentgyörgyi győzelmek döntőek lehetnek, szerencsés esetben az utolsó két forduló tét nélküli maradna. Nagy kár ilyen szempontból is a legutóbb hazai pályán elszenvedett vereség…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük