Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhely a címért

Kézdivásárhely a címért Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub U14-es leánykosárlabda-csapata bravúros teljesítménnyel bejutott az ország hat legjobb korosztályos csapata közé, és a bajnoki címért harcolhat a május 30–június 3. között Brassóban esedékes döntő tornán.

Az NMSK maximálisan kihasználta a hazai pálya nyújtotta előnyöket, és három győzelem, valamint egy vereség mellett a csoport második helyét érdemelte ki a céhes városi elődöntő tornán, így magabiztosan lépett tovább a legjobbak közé. „Csapatunk az elit csoportba került, amely az ország hat csapatának adatik meg közel 30 résztvevőből. Ezzel az eredménnyel magunk mögött hagytunk több évtizedes múlttal rendelkező városokat, mint Temesvár, Bukarest, Marosvásárhely vagy Nagyvárad” – értékelt Farkas Alpár, az NMSK edzője.

A Sepsi ISK leányai negyedikként végeztek a bukaresti turnén, így a 7-12. helyekért folytatják a küzdelmet, számukra Sepsiszentgyörgyön rendezik a B-kategóriás döntő turnét május 30–június 3. között. Az NMSK eredményei: 51-57 a Brassói CSU-val, 62-61 a Temesvári Begával, 68-46 a VSK Csíkszeredával és 57-41 a Bukaresti Luminával. A Sepsi ISK eredményei: 41-65 a Krajovai ISK-val, 33-71 a Szászrégeni Lucian Blaga Líceummal, 57-37 a Kolozsvári For You-val és 32-72 a Bukaresti Olimpiával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük