A Nagy Mózes SK U14-es döntős csapata

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub U14-es leánykosárlabda-csapata bravúros teljesítménnyel bejutott az ország hat legjobb korosztályos csapata közé, és a bajnoki címért harcolhat a május 30–június 3. között Brassóban esedékes döntő tornán.

Az NMSK maximálisan kihasználta a hazai pálya nyújtotta előnyöket, és három győzelem, valamint egy vereség mellett a csoport második helyét érdemelte ki a céhes városi elődöntő tornán, így magabiztosan lépett tovább a legjobbak közé. „Csapatunk az elit csoportba került, amely az ország hat csapatának adatik meg közel 30 résztvevőből. Ezzel az eredménnyel magunk mögött hagytunk több évtizedes múlttal rendelkező városokat, mint Temesvár, Bukarest, Marosvásárhely vagy Nagyvárad” – értékelt Farkas Alpár, az NMSK edzője.

A Sepsi ISK leányai negyedikként végeztek a bukaresti turnén, így a 7-12. helyekért folytatják a küzdelmet, számukra Sepsiszentgyörgyön rendezik a B-kategóriás döntő turnét május 30–június 3. között. Az NMSK eredményei: 51-57 a Brassói CSU-val, 62-61 a Temesvári Begával, 68-46 a VSK Csíkszeredával és 57-41 a Bukaresti Luminával. A Sepsi ISK eredményei: 41-65 a Krajovai ISK-val, 33-71 a Szászrégeni Lucian Blaga Líceummal, 57-37 a Kolozsvári For You-val és 32-72 a Bukaresti Olimpiával.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Bravúrra készülnek A junior lányok fantasztikus vb-aranyérme után az U20-as magyar fiúválogatotton a bizonyítás sora, a legények épp ma kezdik szereplésüket a szlovéniai Európa-bajnokságon. Imre Vilmos együttese ma a dánok ellen mutatkozik be, és bár biztosan nem lesz egyszerű a feladat, a fiúk bravúrra készülnek. A magyar együttes a vb-győztes franciákkal, a világbajnoki bronzérmes dánokkal […]

Példaképek a pályán kívül

Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát. A döntőben a franciáktól 4–2-es vereséget szenvedő Modricék 28 millió dollárt futballoztak össze a világbajnokságon.

A jövő kosárlabdázói

Ma dobóversenyekkel és különböző ügyességi próbákkal ér véget a Sepsi Kosársuli hatodik kiadása. A sepsiszentgyörgyi Equites Egyesület által megálmodott intenzív kosárlabdatábor szombaton kezdődött, és mintegy 175 gyereket mozgatott meg.

I. liga: kezdődik a szezon!

Szombaton Marosvásárhelyen rúg először hivatalosan labdába a Sepsi OSK labdarúgócsapata a 2018–2019-es idényben, az élvonalbeli pontvadászat nyitókörében az újonc FC Hermannstadt lesz a piros-fehérek ellenfele. Rá egy hétre a kupagyőztes Krajova látogat a sepsiszentgyörgyi stadionba. Az év utolsó játéknapját, a 21. fordulót előreláthatóan december 20–21-én bonyolítják le.

Röviden

Objektív álomcsapat Egyetlen világbajnok sem fért be a 2018-as foci-vb álomcsapatába a WhoScored statisztikai szaklap számításai szerint. A WhoScored egy bonyolult algoritmus alapján értékeli a játékosok pályán nyújtott teljesítményét, nem volt ez másképp az oroszországi tornán sem. A futballisták nagyjából 200 statisztikai mérőszám alapján kapnak egy értékelést 1 és 10 között, minden mérkőzés után. A […]

Hősök egymásért

Egy lábbal, egy nap alatt 200 km a Balaton körül. Erre a nem mindennapi feladatra vállalkozik a kézdivásárhelyi parakerékpáros, Oláh Attila, aki jótékonysági célból vág neki a kihívásnak augusztus 4-én. Indulás reggel a tihanyi Bencés Apátságtól.

Az ország élvonalában

Az elmúlt hétvégén a Kézdivásárhelyi SE veterán tekecsapata eleget tett a meghívásnak, és részt vett a ploieşti-i Petrolul-kupán. A céhes városi veterán tekézők derekasan helytálltak az országos mezőnyben.

Ismét Sugas Race

A terepfutók és terepbiciklizők százai által kiemelt figyelemmel kísért versenyek hatodik évadjában eldördült a startpisztoly, azaz már lehet iratkozni, benevezni. Idén október 13-ára van programozva a Sugas Race terepfutó-verseny, mely alkalmat ad a hegyi ösvények csodálatos őszi arculatának megismerésére is. Kezdők, amatőrök és profi futók is megméretkezhetnek, mivel a szervező Covalpin Egyesület három különböző nehézségű pályát jelölt ki. A szintkülönbség mindegyiküknél jelentős, a terep változatos, hegyen-völgyön át kanyargózik.

Modrić vigaszdíja

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

Sikerek az országoson

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók egyéni országos döntője, amelyen a Mátéfi Árpád irányította sepsiszentgyörgyi MSK öt sportolója hat érmet – két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot – versenyzett össze.

Metalubs-kupa újratöltve

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Közel, de nem eléggé

A romániai válogatott a negyedik helyen végzett a Nagyváradon lebonyolított U20-as női B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A román nemzeti csapat tagjaként a Sepsi-SIC új szerzeménye, a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is pályára lépett.

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.