Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ketten a felnőtt válogatottban

Az Egyesült Államokban tanuló és kosárlabdázó két háromszéki tehetséggel – a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincsővel, illetve a kézdivásárhelyi Lénárt Paulával – a soraiban a román felnőtt női kosárlabda-válogatott tegnap megkezdte a felkészülést a július 21–30. között esedékes VIII. Frankofon Játékokra.

A Dragan Petričević és Miljan Medvedj edzők által irányított válogatott a versenyszabályzatnak megfelelően 25 év alatti játékosokból áll. A trikolórok július 10-ig a fővárosban edzőtáboroznak, majd július 11–16. között Tunéziába utaznak, ahol három felkészülési mérkőzés vár rájuk: Mali (július 13.) és Tunézia (július 14-én és 15-én) legjobbjai ellen. Tunéziával mellesleg a Frankofón Játékokon is egy csoportban szerepelnek, az A-jelű négyesbe rajtuk kívül még Kamerun és Quebec tartomány (Kanada) fért be.

A válogatott a tunéziai turné után újabb két napot itthon készül, mígnem július 19-én a romániai küldöttséggel együtt repülnek Elefántcsontpartra.

A női kosárlabda-válogatott kerete: Sonia Ursu, Dora Ardelean, Alina Crăciun, Alexandra Dumitrache, Diana Moraru, Marina Sfîrlea, Mihaela Maxim, Ana Ferariu, Ioana Ghizilă, Alina Podar, Kelemen Kincső, Lénárt Paula, Teodora Neagu, Lovász Izabella, Romina Filip. A kosárlabda-válogatott 2009-ben aranyérmet szerzett a Frankofon Játékokon, 2013-ban pedig a 7. helyen végzett.

A Frankofón Játékokon a kosárlabdán kívül atlétika, kerékpár, cselgáncs, birkózó és asztalitenisz megmérettetéseken is érintettek lesznek a romániai sportolók, a birkózó-válogatott tagjaként többek közt a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta is harcba száll az elsőségért.

Az 1989 óta megrendezendő Frankofón Játékok örök-éremtáblázatát Franciaország vezeti 443 éremmel (187 arany, 140 ezüst és 116 bronz), második Kanada 259-el (74 – 77 – 108), harmadik pedig Románia 124 éremmel (57 – 34 – 33).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük