Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két győzelemre az élvonaltól

Két győzelemre az élvonaltól Sport

 

Idénybeli 20. győzelmét aratta kedden a Sepsi OSK labdarúgócsapata a vendég Dacia Unirea Brăila ellen, a másodosztályos pontvadászat hétközi, 36. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek három alkalommal találtak be, és két fordulóval a zárás előtt továbbrobognak az élvonal felé, már csak két nyertes meccs választja el őket a feljutástól.

Álomszerűen indult a találkozó a házigazda sepsiszentgyörgyiek számára, Greu ugyanis már a 10. percben megszerezte a vezetést csapatának, Damian előreívelt labdáját a rosszul kimozduló kapus mellett gurította a kapuba (1-0). A vendégek első valamire való helyzetét a 24. percben jegyeztük fel, Neagu szabadrúgását Niczuly szögletre mentette, többi próbálkozásaik erőtlenek voltak. A félidő végéig leült a játék, az OSK kézben tartotta a meccset, és nem kockáztatott feleslegesen.

A második játékrészben azonban belelendültek a piros-fehérek, előbb Issa tette próbára távolról a vendégkapust, majd Hadnagy akcióit intették le lesre hivatkozva. A 60. percben Huiban villant, aki az Issától kapott remek indítás után lecselezte védőjét, és kilőtte a hálót. Alig két perc elteltével Issa bombája süvített el a tehetetlen kapus mellett, de sajnos a kapu felületét is elkerülte a lövés. A cserék frissességet vittek az OSK támadójátékába, a 88. percben Jakab hagyott ki óriási helyzetet, nem így a szintén kispadról beállt Iovu, aki első mérkőzésén rögtön góllal mutatkozott be. Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Sepsi OSK, és visszaállt a bajnoki tabella második helyére, legalábbis csütörtökig, ugyanis akkor játszik direkt riválisa, az Aradi UTA, amely viszont a hétvégi körben állni fog.

– Nehéz dolgunk volt, főleg a szombati suceavai hosszú kiszállás után, amely fizikailag nagyon igénybe vette a játékosokat, de túlléptek ezen, és sikerült maximális teljesítményt nyújtaniuk, ez meglátszik az eredményen. Nem volt fényes játék, de számunkra a pontok megszerzése volt az elsődleges cél – nyilatkozta Suciu Valentin, aki a szombati, Resicabánya elleni snagovi kiszállásról azt mondta, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy győztesen térjenek haza.

Labdarúgó II. liga, 36. forduló: Sepsi OSK – Dacia Unirea Brăila 3-0 (1-0), Sepsiszentgyörgy, MSK-stadion, körülbelül 2500 néző.

Vezették: Florin Andrei (Marosvásárhely), Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) és Florin Pucheanu (Ulmi).

Sepsi OSK: Niczuly – Răduţoiu, Ursu, Damian, Olteanu, Burlacu, Minciună (Mitra 83.), Huiban (Jakab 77.), Issa, Greu (Iovu 88.), Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Dacia Unirea: Mitrea – Niţă, Ivan, Ghiocel (Olenic 69.), Necoară, Oprea, Adăscăliţei (Roşoagă 46.), Moglan, Neagu, Roşu, Puşcaşu (Ciucureanu 63.). Edző: Alin Pânzaru.

Gólszerzők: Greu (10.), Huiban (60.), Iovu (90.).

Sárgalap: Issa (27.), Huiban (56.), Minciună (68.), illetve Adăscăliţei (18.), Ghiocel (64.).

Kiállítva: Dănuţ Oprea (81.).

A játéknap másik mérkőzésén a fővárosi Juventus 5-1-re iskolázta le a Foresta Suceavát. A forduló további programja: ma Nagyvárad–Mioveni (15.30 óra – DigiSport 1, Dolce Sport 1), Afumaţi–Resicabánya, Călăraşi–Târgovişte, Clinceni–Temesvár; csütörtökön Aradi UTA–Baloteşti (17.30 óra – DigiSport 1, Dolce Sport 1); Brassó áll. Szatmárnémeti–Vâlcea 3–0 (hivatalból).

 

U12-es székely bajnok a KSE

Május 19-én Székelyudvarhelyen zajlott az U12-es kosárlabda Székely Nemzeti Bajnokság idei döntőtornája, amelyre a házigazdákon kívül a Sepsiszentgyörgyi Salema, a Csíkszeredai VSK és a KSE jutott ki. Az elődöntőben a VSK két vállra fektette a házigazda Vendort, míg a KSE a Salema Basket ellen győzedelmeskedett. A döntőben egy roppant izgalmas párharcban – az utolsó percben a csíkiak 4 büntetődobást hagytak ki! – a kézdivásárhelyi, kovásznai és berecki játékosokból álló KSE győzött 27-26-ra, elnyerve ezáltal a bajnoki címet. A KSE csapata: Stroie Márk, Dezső Nándor, Bilibók László, Bartha Hunor, Forró Márk, Lénárt Arthur, Szabó Lehel, Vajda Ágoston Krisztián, Knott Bálint. Edzők: Gazda Szilárd és Minescu Ioan. A végső rangsor: 1. KSE, 2. VSK, 3. Salema Basket, 4. Vendor.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. május 24., 7:04
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Kezdivasarhelyrol Szep volt fiuk. A kozponti sajto irta,hogy a Forestat egyszer a FRF tamogata,hogy nelepjen vissza es otthon eleg kemenyen jatszotak ellenunk de egy dolgot nem ertek a brailai csapattol otthon kap egy sima ototst szombaton es kedden eleg kemenyen jatszik velunk mintha a 3-dik helyre hajtana vajon kitamogadta,vagy igert. Vigyazni kell Resica ellen de nagyon. Sok sikert.