Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keresztül-kasul Afrikán

Keresztül-kasul Afrikán Sport

A Khumba Transz–Afrika Expedíció 2018-as kiadásában a magasság és a távolság, a hegymászás és az autózás megszállottjai társulnak a több mint 40 napos útra, amely során átszelik a fekete kontinenst.

A Székelyek a magasban expedíciósorozat és a Sepsi Sic Outland Expedition 2018-as rendhagyó expedíciója február 9-én lezárta az előkészítés egyik fontos szakaszát: az útra speciálisan fölszerelt autóikat Konstancáról hajóval előreküldték a Port Said kikötőbe. Az autókat jó minőségű BF Goodrich gumiabroncsokkal a Nexxon Kft. látta el, az élelmiszerek egy részét a Bertis Kft. biztosítja.
Az expedíció tagjai (Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László, Tulit Zsombor) február 26-án repülővel utaznak Egyiptomba, majd az ott várakozó autóikkal kezdik meg a kontinens átszelését. A tervezett útvonal kb. 16 ezer km (Egyiptom, Szudán, Etiópia, Kenya, Tanzánia, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Dél-Afrikai Köztársaság).
A Sepsi Sic Outland Expedition már néhány autós expedíció tapasztalatával rendelkezik (Budapest–Bamako, Ázsia Race, Saharun–Marokkó), a mostani úttal régi vágyát valósítja meg.
A Székelyek a magasban expedíciósorozat tagjai Európa, Ázsia, Afrika, Észak- és Dél-Amerika számos országában megfordultak, céljuk egy-egy kontinens legmagasabb hegycsúcsának megmászása volt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük