Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kane Lineker nyomdokain

Kane Lineker nyomdokain Sport

Huszonnyolc év elteltével szerzett ismét angol labdarúgó két gólt egy világbajnoki mérkőzésen: ez a bravúr Harry Kane-nek sikerült Volgográdban a tunéziaiak elleni hétfői találkozón.

Előzőleg – a nemzetközi szövetség statisztikája szerint – Gary Lineker produkált hasonlót 1990-ben Olaszországban, Kamerun ellen. Igaz, ő akkor kétszer tizenegyesből volt eredményes a szigetországiak által hosszabbításban 3-2-re megnyert nápolyi negyeddöntős találkozón. Most Kane akcióból talált kétszer az ellenfél kapujába.
Az angolok továbbra is eredményesek afrikai ellenféllel szemben, hét vb-mérkőzésükből négyet megnyertek, hármat pedig döntetlennel zártak. Sir Paul McCartney is nagy örömmel fogadta a győzelmet, főleg annak fényében, hogy éppen aznap ünnepelte a 76. születésnapját.
Tegnap a Kolumbia – Japán találkozó (1-2) 4. percében kezezés miatt a kiállítás sorsára jutott Carlos Sánchez, a dél-amerikaiak középpályása. Ezzel a Fiorentina futballistája lett a 2018-as torna első piroslaposa, és a vb-k történetének második leggyorsabban kiállított játékosa. Ennél korábban csak az uruguayi Jose Batistának sikerült befejezni egy meccset, 1986-ban 55 másodperc után mutatták fel neki a piros lapot Skócia ellen. Még egy eredmény: Lengyelország –Szenegál 1-2; az Oroszország – Egyiptom mérkőzés lapzárta után ért véget. A mai program: 15 órától Portugália – Marokkó, 18 órától Uruguay – Szaúd–Arábia, 21 órától Irán – Spanyolország. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük