Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kádár nem talált legyőzőre

Kádár nem talált legyőzőre Sport

A hétvégén Zernyesten, a Kárpát-kupa elnevezésű íjászverseny harmadik fordulóján szerepeltek sikeresen a felsőháromszéki íjászok, a viadalt a Romániai Történelmi és Terep Íjász-szövetség hozta tető alá.

 

Az erőpróba kétnapos volt, első nap 6-tól 28 méterig kellett célba lőni, az úgynevezett Flint-próbában, míg másnap 18 méterről kellett minél pontosabban célozni (Target-próba). Az ország minden részéből közel 120 íjász mérte össze rátermettségét. Vadászreflex-kategóriában a kézdialmási Kádár András első helyezést ért el, majd miután összesítették a mindhárom fordulón résztvevők pontszámait, akkor is az élen végzett. Érdekesség, hogy Kádárnak a Flint-próbában elért pontszáma (231) mindössze egy ponttal volt kevesebb a világcsúcstartó német Fruhling Klaus által elért 232-től.

A kézdiszentléleki Tamás Elemér a vadászreflex-kategóriában hatodik lett, ami azért is különleges, mivel saját készítésű íjával versenyzett, ami épp a verseny előtti napon készült el. A kézdivásárhelyi Luka Lóránt a hagyományos reflex-kategóriában szinten hatodik lett. Lóránt a két hét múlva esedékes, budapesti íjász-Európa-bajnokságra készül, sok sikert kívánunk neki!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük