Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöttek, láttak, győztek!

Jöttek, láttak, győztek! Sport

Kárpátalja győzelmével zárult a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (ConIFA) által Londonban szervezett világbajnokság. A kárpátaljaiak büntetőkkel 3–2-re verték Észak-Ciprust a döntőben, kapusuk, a zabolai Fejér Csongor Béla három tizenegyest is kivédett. Székelyföldnek a negyedik hely jutott, miután a bronzmeccsen, szintén büntetőkkel alulmaradt Padániával szemben.

 

A ConIFA világbajnokságon már az elődöntők lejátszása előtt tudni lehetett, hogy egy magyar csapat biztosan ott lesz a döntőben, ugyanis múlt csütörtökön Székelyföld és Kárpátalja a legjobb négy között került szembe egymással. A jó iramú találkozót a jobb helyzetkihasználással bíró kárpátaljaiak nyerték 4–2 arányban, miután Fejér Csongor Béla többek között kivédte a Sepsi OSK-s csapattársa, Fülöp István büntetőjét is.

Kárpátaljának a döntő, Székelyföldnek pedig a bronzmérkőzés jutott volt csoportellenfele, Padánia ellen. A végkifejlet sajnos azonos lett a csoportkörbelivel – akkor az olaszoknak 3–1-re sikerült nyerniük –, bár a szombati bronzmeccsen sem adták olcsón a bőrüket a székelyek, a szerencse elpártolt tőlük. Székelyföld a Somogyi – Tankó, Benkő-Bíró, Csizmadia, Csiszer, Mitra, Szőcs Loránd, Magyari, Szőcs László, Kis, Bajkó kezdővel (játszott még Csürös, Györgyi, Hodgyai) állt fel ellenük, de hiába, a lehetőségeket nem tudták gólra váltani. Az ellenfél sem, így gólnélküli döntetlen született a rendes játékidőben, majd büntetőrúgásokkal a mieink 5–4 arányban alulmaradtak, és be kellett érniük a negyedik hellyel.

A döntőben a 2015-ben alapított Kárpátaljai Magyar Labdarúgó-válogatott Egyesület Észak-Ciprussal mérte össze erejét, itt is büntetőpárbaj döntött a győztes kilétéről. A Sepsi OSK szakmai igazgatója, István Sándor által irányított magyarok tizenegyesekkel 3–2-re győzedelmeskedtek, és első világbajnoki címüket szerezték a sorozatban. Fejér Csongor Béla, a kárpátaljai válogatott és a Sepsi OSK hálóőre ismét brillírozott, oroszlánrészt vállalt a sikerből azáltal, hogy három tizenegyest is kivédett.

A csapat keretét főleg magyar másodosztályban és harmadosztályban szereplő játékosok alkották, akik a csoportkörben 1–1-et játszottak Észak-Ciprussal, 2–0-ra legyőzték Abháziát, és 5–1-es csapást mértek Tibetre, majd a negyeddöntőben 3–1-e verték Kaszkádiát, az elődöntőben pedig Székelyföldet búcsúztatták. István Sándor szövetségi kapitány a sajtónak úgy fogalmazott, három héttel a vébé előtt kezdték összerakni a csapatot, összetalálkoztak a reptéren, és a többi már történelem…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 11., 8:31
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Kedves cikkóró!Ha nincs tisztában a sportfogalmakkal,használjon más megnevezőket,például a „csapást mértek”kifejezés helyett.Ezt a kifejezést,a háborúban,háborús tudosításokban használják.

  • User
    Dátum: 2018. június 11., 10:09
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Egy tudósítás stílusába belefér a humor is, főleg, amikor az esemény is inkább csak vicc. Az Őrkő válogatottja hiányzott, pedig biztosan többen vannak, mint a kaszkádiaiak.