Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó úton az utánpótlás

Jó úton az utánpótlás Sport

A Kovászna megyei U14-es labdarúgó-válogatott túl van az első próbatételen, vasárnap Szeben megye képviselői ellen arattak magabiztos győzelmet a Reménységek turnéja nevet viselő sorozat első felvonásán.

Amint arról már hírt adtunk, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kezdeményezésére a Kovászna megyei szakszövetség augusztus végén írt ki válogatót a 2004-ben született háromszéki kisfocisták számára. Erre az alkalomra 36-an jelentkeztek, közülük válogatták ki azt a 17 játékost, akik a megyei U14-es válogatott keretét alkotják.

A Reménységek turnéja jelenleg a megyék közti szakasznál tart, az ország 8 régiójában 44 csapat küzd meg egymással, a Kovászna megyeiek a központi régióhoz tartoznak, Hargita, Brassó, Maros, Fehér és Szeben megyékkel egyetemben. November 12-ig a csapatok oda-vissza alapon megmérkőznek egymással, és a legjobb három továbblép a következő szakaszba. A kiírás jövő nyáron zárul, a szövetség szakemberei pedig a legjobban teljesítő résztvevőkből választják ki azokat, akik a romániai U15-ös válogatottat fogják alkotni.

Az első fordulóban a Csengeri Attila által irányított Kovászna megyeiek Kocsis Norbert három, illetve Bente Krisztián és Bod Botond egy-egy góljával 5-0-s csapást mértek a szebeniekre, legközelebb Brassóval meccselnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük