Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó lesz ez!

A fociszurkolóknak egy rossz szavuk sem lehet a Sepsi OSK 2017–2018-as bajnoki szereplésére. Sporttörténeti – történelmi – sikert (a feljutást) sikerült megsüvegelni egy erős 9. hellyel. Talán sokan – főleg a telhetetlenebbek – nem is érzik át eléggé, hogy milyen értékes eredmény. Pedig az.
Pillantsunk vissza az alapszakasz tabellájára. A Sepsi OSK helyzete akkor még aggasztó. Osztályozós helyen áll, 8 pontra lemaradva az első „bérletes” helytől. Persze, az átszámolások, pontfelezések után csökkent a hátrány. A szakszövetség elektronikus adattárában Play-Out Liga I néven szereplő alsóházi rájátszás nyolc tagja közül a Bukaresti Dinamóról és az FC Botoşaniról tudni lehetett, hogy nem eshetnek ki. A másik hat csapatból a rájátszásban a Gaz Metan és a Sepsi OSK teljesítménye a legmeggyőzőbb, ám a számszerű mutatóknál az OSK a jobb: csak 2 vereség (Gaz Metan 4), legjobb gólkülönbség (21-14, Gaz Metan 18-15), legtöbb döntetlen (6, a Gaz Metan 4). Az egész mezőnyből a Sepsi OSK vette el a legtöbb pontot (4-et) a felsőházba illő Dinamótól (2-0, 0-0), a 6 kiesőjelölt közül a leghamarabb biztosította matematikailag a helyét az első ligában, és a legjobb helyezést érte el (3., összességében 9.).
A Sepsi OSK hazai és idegenbeli mérkőzésein az ellenfelek szurkolói által tanúsított gyűlölködő, magyarellenes gyalázkodás elítélendő. A megfigyelők és jogvédő szervezetek tették a dolgukat, jelentéseiknek megvoltak a következményei. El kell ismerni azonban, hogy a pályán, a tényleges versenyfutásban a sport szelleme érvényesült. Láthattuk, a Dinamo szurkolói mire voltak képesek a szentgyörgyi mérkőzésen, ám ugyanakkor a Dinamo – mint csapat – az OSK közvetlen vetélytársaival szemben sportszerűen játszott, nem „adta le” szándékosan a pontokat a bukaresti, Bukarest környéki csapatoknak vagy másoknak, és ez is fontos eleme a Sepsi bennmaradásának. A rájátszásból ítélve úgy tűnik, lesz még jobb is az OSK helyezése. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük