Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jégkorong: Sapientia U23

Jégkorong: Sapientia U23 Sport

Együttműködési megállapodást köt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA). A megállapodást Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke írják alá szerdán Tusványoson.

Az együttműködő felek feladatuknak tekintik a Székelyföldön felnövő új nemzedékek egészséges és keresztény értékeken alapuló nevelését. Ennek érdekében, összehangolt szakmai munkával, illetve erőforrásaik közös felhasználásával támogatják a versenysportban és egyetemi tanulmányokban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó székelyföldi fiatalokat.

Az SZJA célja, hogy a sportoló fiatalok fizikai fejlődés mellett hangsúlyosan segítse azok intellektuális és tanulmányi előremenetelét is, ezáltal hosszútávon a jövő kihívásainak megfelelő és elsősorban szülőföldjükön boldoguló sportolói elitet hozzon létre. A 2018/2019-es jégkorong idénytől kezdődően az SZJA a román és magyar bajnokságokban egyaránt résztvevő, elsősorban egyetemistákból álló jégkorong csapatot indít, mely a Sapientia U23 nevet fogja viselni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük