Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmakban nincs hiány

Izgalmakban nincs hiány Sport

Horvátország 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 3–2-re legyőzte vasárnap Dániát Nyizsnyij Novgorodban, így bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A horvátok a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oroszokkal játszanak szombaton Szocsiban az elődöntőbe jutásért.

Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elsősorban csapata kapusát, a büntetőpárbajban három lövést is védő Danijel Subasicot és a csapatkapitány Luka Modricot méltatta az együttes világbajnoki nyolc közé jutását követően. A másik oldalon Kasper Schmeichel, a dánok első számú kapusa teljesítményével végleg felnőtt édesapjához. Peter Schmeichelt 1992-ben a világ legjobb kapusának választották, miután oroszlánrészt vállalt hazája Európa-bajnoki győzelméből, 1991–1999-ig pedig kirobbanthatatlan volt a Manchester United kapujából. A kapusikon 2003-ban vonult vissza, de fia méltóan képviseli nevét. Kasper a hosszabbítás utolsó perceiben 1–1-es állásnál túljárt Luka Modric eszén, és életben tartotta a dán reményeket. A büntetőpárbajban kétszer is hárítani tudott, de ez is kevésnek bizonyult.
Tegnap a nyolcaddöntők utolsó előtti napján Brazília került ki győztesen a közép- és dél-amerikai csapatok rangadójából, miután 2-0-ra lelépte riválisát a nyolc közé jutásért. Ma az utolsó két nyolcaddöntős párharcot rendezik. Kevésbé jó hír az angoloknak, hogy a kolumbiai válogatott egyik legnagyobb sztárja, a Szenegál elleni csoportmérkőzésen csúnya sérülést szenvedő James Rodriguez a jelek szerint pályára léphet Gareth Southgate fiai ellen. A 2014-es világbajnokság aranycipősének állapota miatt sokan aggódtak, annál is inkább, mivel az eddigiekben a csapat egyik motorja volt.
A mai műsor: 17 órától Svédország – Svájc, 21 órától Kolumbia – Anglia. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük