Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét Sugas Race

Ismét Sugas Race Sport

A terepfutók és terepbiciklizők százai által kiemelt figyelemmel kísért versenyek hatodik évadjában eldördült a startpisztoly, azaz már lehet iratkozni, benevezni. Idén október 13-ára van programozva a Sugas Race terepfutó-verseny, mely alkalmat ad a hegyi ösvények csodálatos őszi arculatának megismerésére is. Kezdők, amatőrök és profi futók is megméretkezhetnek, mivel a szervező Covalpin Egyesület három különböző nehézségű pályát jelölt ki. A szintkülönbség mindegyiküknél jelentős, a terep változatos, hegyen-völgyön át kanyargózik.
A tavalyi évtől az addig egyszerre megrendezett terepfutó- és MTB-versenyeket különválasztották, noha mindkettő az egészséges életmód és nem utolsósorban Sugásfürdő népszerűsítését szolgálja. A 2016-os eseményekről a Youtube videómegosztón található egy összefoglaló kisfilm (sajnos tavaly ilyen az anyagi erőforrások korlátozottsága miatt nem készült).
A Sugas Race-n kijelölt 7 kilométeres Hobby pálya, 300 méteres szintkülönbséggel, a kezdőknek való, akik szeretnék a monoton, stadionban lerótt köröket vagy az aszfaltos pályát az üdítő hegyi ösvényekre váltani. Tavaly ez volt a legnépszerűbb, itt volt a legnépesebb a mezőny! A Speed pálya 17 km, 700 m szintkülönséggel, gyakorlott és gyors futóknak van szánva. A Raid pálya 27 km, 1100 m szintkülönséggel, mindenkinek kihívás a meredek ereszkedőkkel és kaptatókkal. Alkalmat ad arra is, hogy az ember önmagát győzze le!
A pályák hagyományosan a borvizeikről az előző években is megismert településeket kötik össze: Sugásfürdőt, Előpatakot és Bölönt.
– Magasabbra tettük a lécet, idén reméljük és akarjuk, hogy a mezőny legalább 500-as legyen, de sok még a bizonytalanságot okozó tényező, és a finanszírozási lehetőségek is korlátozottak – nyilatkozta Postoaca Tiberiu Andrei, a Covalpin elnöke.
A szervezők önkéntesek jelentkezését is várják, az esemény honlapján lehet regisztrálni. Ugyanakkor szívesen fogadják olyan szponzorok jelentkezését, akik osztják a sportolók által vallott értékeket.
– Örvendetes módon az utóbbi években megnőtt a terepsportok ázsiója az országban, de eredményeket elérni ebben a sportágban is nagyon sok anyagi-emberi áldozatot kíván, manapság már senki sem versenyzik csak egy kupáért és oklevélért, vannak, akik ebből élnek. A versenyek színvonalát viszont ők emelik, és ők lehetnek példaképek az újak számára – mondta Postoaca.
Az eseményt a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, illetve Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja.
Noha nincs szoros összefüggésben a versennyel, a szervezők szeretnék hírül adni, hogy összeállt egy egyelőre háromtagú csapat, mely a jelentősebb triatlon, alpesi sí, MTB versenyeken képviselné Kovászna megyét, hírül adva, hogy a focin kívül itt más sport is létezik.
További részletekről a www.sugasrace.ro honlapon lehet informálódni, ugyanitt lehet a versenyre résztvevőként vagy önkéntesként regisztrálni. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük