Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét lehet sízni

Ismét lehet sízni Sport

Az elmúlt napokban történt havazás után „helyreállt a rend” Sugásfürdőn: ismét jó körülmények között lehet sízni mind a kicsi, mind a nagy pályán. Az előrejelzés szerint a hét végére ennél már csak jobb lehet a helyzet.

Wágner Attila, a sugásfürdői sípályákat üzemeltető Sepsi ReKreatív Rt. munkatársa azt mondja: jól fogott a havazás, de még nem ártott volna 15–20 centiméter friss hóréteg.

– A múlt pénteki meleg eső elrontotta a hétvégi programokat, és használhatatlanná tette a nagypályát. Azóta azonban havazott, és ha valóban lehűl az idő, akkor a hóágyúkat is üzembe tudjuk helyezni – mondta el a szakember.

Wágner Attila hozzátette: nem kevés munkával sikerült felderíteni a hóágyúk vízvezetékének elfagyott szakaszát, a hibát elhárították, most már csak mínusz öt Celsius-fok alá kell süllyednie a hőmérsékletnek ahhoz, hogy a hóágyúkkal kissé „rásegítsenek” az égből szűken hulló hóra.

Egyelőre visszaállt a régi rend: hét közben 15 és 20 óra között lehet sízni Sugásfürdőn. Hét végén hosszabb a program: szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között működnek a síliftek. A közszállítási vállalat autóbuszai a pálya nyitvatartásához igazodva szállítják a sízni vágyókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük