Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta világbajnok

Incze Kriszta világbajnok Sport

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta egyike volt azon négy romániai sportolónak, akik aranyérmet szereztek a törökországi strandbirkózó-világbajnokságon, így Románia női válogatottja toronymagasan nyerte a csapatversenyt.

A törökországi Sarigermében megrendezett világversenyen In­cze Kriszta az első körben a török Nupelda Elgonust gyűrte le 3–0 arányban, majd honfitársát, Georgiana Narcisa Filipet ugyancsak 3–0-lal múlta felül. Az elődöntőbe jutásért az osztrák Jeannie Agnes Kesslert győzte le szintén 3–0-ra. A legjobb négy között szerencséje volt a háromszéki birkózóbajnoknak, ugyanis a brazil Camila Fama Tristao sérülés miatt nem vállalta a meccset, így Mátéfi Árpád tanítványa meccs nélkül jutott a döntőbe. Itt az olasz Francesca Indelicato várta őt, akinek legyőzése sem okozott gondot Háromszék legjobb sportolójának, Kriszta 4–0-ra hozta a párharcot, és első felnőtt világbajnoki aranyérmét érdemelte ki.
A megyeszékhelyi MSK másik kiválósága, Adina Popescu (70 kg) is aranyérmes lett, csakúgy, mint Ștefania Claudia Priceputu (50 kg) és Cătălina Axente (+70 kg), emellett további három bronzérmet is szereztek. Mindez jó előjel a szakág romániai jövőjére nézve, ugyanis a strandbirkózás jó eséllyel bekerül a 2024-es olimpiai programba. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük